Cartofii sunt o sursa inepuizabila de retete si pe deasupra mai sunt si deliciosi, la fel ca si cartofii umpluti.
Dupa cum bine stiti, de multe ori gatesc cu ce am prin frigider si pe cuvant ca e foarte fain iar imaginatia trebuie sa-si faca treaba.
Ce puteam face cu un broccoli, cateva ciuperci, o legatura de ceapa verde?
Iaca asta: cartofi umpluti, o bunatate!
Preparare pas cu pas- cartofi umpluti:
Ingrediente 4 persoane:
- 6-8 cartofi marisori
- 1 broccoli mic
- 6 ciuperci
- 1 legatura de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita rasa de piper verde macinat
- 1/2 lingurita fulgi de chili
- 4 linguri de cascaval ras
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja intr-o cratita incapatoare.
Se trec sub jet de apa rece si se scurg bine.
Cand s-au racorit cartofii se taie in doua si se scobesc cu ajutorul unei lingurite.
Broccoli, ciupercile si ceapa verde se taie bucatele. Eu le-am folosit asa crude pentru un aport mai mare de vitamine. Acestea se amesteca cu 70% din cartoful scobit. Nu uitam sa adugam sarea, piperul, usturoiul si chili.
Cartofii scobiti sunt presarati cu sare si stropiti cu putin ulei. Apoi cu o lingura punem umplutura in fiecare cartof. Cartofii sunt asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra cartofilor umpluti se presara cascaval ras. Daca doriti un meniu vegetarian eliminati cascavalul din reteta.
Tava se da la cuptor pentru cca 25 de minute la 190 de grade Celsius.
Cartofii umpluti cu broccoli si ciuperci s-au dovedit a fi o alegere inspirata. Spun asta deoarece sunt deliciosi, usor picanti si satiosi.
Recomand a se servi calduti alaturi de un pesto de leurda sau chiar un sos de avocado. Ei pot fi serviti simpli sau ca si garnitura.
Pofta buna.