Sunt zile in care voit sau impus dorim sa mancam mai multe legume. Cred ca perioada postului e un moment bun sa incerc noi retete si combinatii castigatoare.
In vremea copilariei Postul Craciunului se ducea mai mult cu cartofi, fasole si varza.
Azi piata ofera mult mai multe variante de legume, de ale noastre sau de import. Faptul ca avem acces la numeroase condimente si retete asta inseamna sprijin in bucatarie si rezultat bun in farfurie.
Banalul cartof, gustos de altfel merita uneori inlocuit cu cartoful dulce mai ales ca are un indice glicemic redus, este bogat in betacaroten si pe deasupra este gustos.
Reteta de astazi este una foarte simpla. Ea este dedicata pasionatilor dar si celor ce vor sa aduca o schimbare in meniul zilnic. Daca sunteti interesati de retete cu naut va invit si la o portie de chiftelute de naut la cuptor.
Ingrediente 4 persoane:
- 2 cartofi dulci
- 250-300g naut fiert
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 8 fire chives (cepsoara)
- 1 lingura otet balsamic (lamaie)
- curry
- sare
- chili
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 200 grade Celsius.
Cartofii dulci se spala bine sub jet de apa, se sterg cu un prosop curat si se injumatatesc pe lungime. Acestea se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie copt si se dau la cuptor pentru cca. 25 de minute.
Nautul fiert se trage la tigaie cu usturoiul tocat marunt, uleiul de masline, sarea, curry si chili.
Cand cartofii s-au copt se scot din cuptor si se sectioneaza usor pe lungime. Cu o lingura sa face loc in mijlocul cartofului impingand o parte din miez spre laterala.
Fiecare cartof se umple cu compozitia de naut si se dau la cuptor pentru inca 5-7 minute.
Inainte de servire, cartofii dulci umpluti cu naut se presara cu chives tocat si putin otet balsamic, din cel bun cremos. Daca nu va place otetul merge si lamaia la fel de bine.
Acest fel de mancare se poate servi simplu sau ca si garnitura. Gustul dulceag al cartofului este compensat de aroma de usturoi, chili si otet balsamic. Nautul face ca acest preparat sa fie satios si hranitoar.
Pofta buna!