C

Chiftelute de naut la cuptor

Chiftelutele de naut la cuptor au la baza o reteta de falafel pe care o fac colegii mei de la Soft&Grace. Sunt asa de bune incat iti este greu sa te opresti din mancat.

Pentru falafel nautul doar se hidrateaza (fara a se fierbe) si chiftelutele se prajesc in baie de ulei.
Eu am ales varianta cu nautul fiert si cu coacere la cuptor pentru a mai exclude prajelile.

Sunt convinsa ca aceasta reteta va starni interesul celor care iubesc nautul sau a celor ce vor sa-l descopere.

Ingrediente:

  • 500g naut fiert
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 bucatica ghimbir
  • 1 lingurita rasa chimen macinat
  • 1/2 lingurita curry
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri pesmet auriu (cel crocant de la Baneasa)

Mod de preparare:

Nautul pentru aceasta reteta poate fi fiert acasa sau poate fi din cel la conserva, pentru momentele in care ne grabim .

Acesta se pune la hidratat de cu seara si se fierbe asemeni fasolei. Eu il prefer sa nu fie fiert foarte bine, asa cum il folosim pentru humus.

Pentru aceste chiftelute care sunt un fel de falafel, nautul trebuie sa fie usor crocant.

 

 

Compozitia o pregatim cu un robot de bucatarie. Punem nautul, ceapa, usturoiul si patrunjelul la robot dar nu facem o pasta omogena, ci una in care ingredientele sunt blenduite mai grosier.

Ghimbirul se da pe razatoare  si se stoarce doar zeama. Se adauga condimentele, acestea fiind secretul acestor chiftelute delicioase dar si sarea, piperul si sucul de la lamaie.
Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul la 200 grade Celsius.

Partea de modelaj este un pic cam migaloasa. In mana se fac chiftelute mici lunguiete. Se strange bine compozitia de mai multe ori pana se obtine forma. Acestea se dau prin pesmetul auriu.

 

 

Tava se da la cuptor, dar nu inainte de a stropi putin chiftelutele de naut cu ulei. Se stropesc usor tinand degetul pe sticla sau cu ajutorul unui pulverizator.

Timpul de coacere este  de cca. 15-20 de minute.

Chiftelutele de naut la cuptor sunt crocante la exterior si pline de savoare in interior. Gustul bun si plin de arome este dat condimente, lamaie si patrunjelul verde.

 

 

Recomand servirea acestora cu o salata proaspata alaturi.

Pofta buna !

 

CategoriesDe post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *