Se stie ca multe dintre retetele celebre au aparut dintr-o greseala. Nu, nu e cazul la mine. De data asta este vorba despre o reteta ce a aparut cu ce se gaseste prin frigider.
Combinatia mi-a placut atat de mult incat am mai repetat de vreo 2 ori si mi-am zis ca merita sa o fac cunoscuta.
Este bine de stiut ca nautul este bogat in fibre, vitaminele B6 si B9, acid folic si multe miberale. De asemenea este bogat in proteine si are proprietatea de a regla pofta de mancare . (sursa aici)
Ingrediente pt. 4persoane:
- 400g naut
- 1 ardei gras mare rosu
- 1 ceapa rosie
- 200g ciuperci champignon
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1/2 lamaie sau otet de vin
- sare
- ceva verde ( patrunjel, oregano, busuioc)
Mod de preparare salata de naut:
Nautul poate fi din cel la conserva sau naut uscat . Daca folositi naut uscat procedura de fierbere este identica cu cea a fasolei. Adica puneti nautul la hidratat in apa rece apoi fierbeti.
Scurgeti nautul foarte bine intr-o sita .
Ciupercile champignon se pun la gratar pe ambele parti si apoi se taie fasii.
Ardeiul gras si ceapa rosie se taie fasii.
Toate ingredientele se amesteca. Se asezoneaza cu ulei, zeama de lamaie si sare. Deasupra presaram putin oregano proaspat ( sau ce avem la indemana si ne place).
Salata de naut se poate servi ca si garnitura, dar si simpla. Este delicioasa si satioasa.
Daca o sa aveti curiozitatea de a o incerca veti vedea ce fain se combina ingredientele intre ele. Nautul aduce satietate, champignoanele la gratar vin cu savoare, ceapa rosie si ardeiul gras aduc textura si gust usor dulce.
De asemenea puteti gasi pe blog o reteta de naut picant sau humus.
Sa aveti pofta!