Este pentru prima data cand fac humus acasa. Pot sa va spun ca este foarte simplu , astfel ca in 10 minute aveti asigurata cina sau cel putin gustarea. Si daca tot am purces la a face treburi casnice, am facut si tahini tot in casa , dupa reteta bucatarului maniac.

Ingrediente:

–         300g de naut fiert (sau din conserva)

–         3 lingurite tahini (pasta de susan ce se gaseste in magazine, sau o faceti in casa)

–         3-4 catei de usturoi

–         1/2  lamaie

–         5 linguri de ulei de masline, susan, floarea soarelui

–         Sare si piper.

 

        Mod de preparare:

Toate aceste ingrediente se paseaza rezultatul final fiind o pasta fina, asemanatoare cu fasolea batuta. Recomand sa lasati vreo 2-3 linguri din zeama in care a fiert nautul pentru ca se mixeaza mai bine. Potriviti  gustul cu sare, piper si puteti mari sau micsora cantitatea de lamaie sau usturoi.

Dupa cum se paote vedea humusul nu mai e o enigma ci un fel de mancare foarte gustos. Noi l-am mancat la cina pe feliute de paine prajita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *