Gateau au chocolat se regaseste in Carte Regala De Bucate si vine din partea Arhiducelui Georg si Arhiducesei Eilika ai Austriei.  Reteta nu e deloc complicata iar rezultatul este …ciocolatos!!! deci iubitori de ciocolata fiti pe faza.

Si pentru ca pe Mihai, reteta asta l-a dus direct la cina regala, voi participa cu ea la parada Dulce Romanie, poposita luna asta chiar pe blogul lui!

Ingrediente:

–         5 oua

–         250g ciocolata amaruie

–         175 g de unt moale

–         200g de zahar

–         5 linguri de faina

Mod de preparare:

  Intr-o cratita se pune ciocolata si untul la topit, la bain marie. Se indeparteaza de pe foc si se lasa la racit.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Peste compozitia de ciocolata se pune faina amestecand cu un tel iar apoi se adauga galbenusurile.

Separat se bat albusurile cu zaharul si se vor adauga compozitiei de ciocolata.

Aceasta compozitie se va pune in forme de ceramica sau emailate, bine unse cu unt. Ele se vor umple pe trei sferturi si se vor introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 175grade unde vor sta timp de 25 de minute.

Cand sunt gata prajiturile se scot din forme si se pun in farfurii individuale. Ele se servesc  calde alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. Noi le-am servit servit reci pudrate cu zahar si cacao, plus seminte de rodii!!

Desertul asta e dulce si ciocolatos dupa cum ii este si numele!

 

  1. Pingback:Gateste sanatos - interviu cu Dana Burlacu Vistiernicu (prajituricisialtele) | Lecturi si Arome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *