S

Spuma de ciocolata – a treia reteta regala

 

spuma de ciocolata

Iarna asta capricioasa si mult prea  geroasa mi-a dat un pic planurile peste cap. Deoarece nu am reusit sub nici o forma sa gasesc busuioc verde, am mai sarit o reteta din grafic. Asta, dupa ce am mai ocolit usor reteta care necesita rubarba si coacaze rosii. Daca coacaze mai exista prin supermarketuri (la preturi mult prea mari- zic eu) , rubarba nu-i de gasit.

Uite asa am ajuns la spuma de ciocolata. Credeti-ma ca am ajuns la o reteta care  ar deschide multe usi si buze pecetluite. Spuma de ciocolata  este un desert savurat cu placere de Regele Mihai. De cate ori citesc din aceasta inedita carte de bucate, am impresia ca stau ascunsa, undeva dupa un geam si ”fur”din secretele regale. Incet, intru discret intr-o lume ferita de ochii multimii si traiesc experiente culinare prin aceste retete.

Gata cu povestile, hai sa facem spuma.

   Ingrediente:

–         250g de smantana dulce lichida

–          150g de ciocolata amaruie

–         2 oua

–         2 linguri de zahar

ingrediente spuma de ciocolata

  Mod de preparare:

    Pentru inceput separati galbenusurile de albusuri.

Intr-o oala cu fund dublu puneti smantana si ciocolata si dati la foc mic pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza perfect. Apoi se adauga galbenusurile ,dupa care, mai lasati la foc compozitia timp de un minut.

Smantana cu ciocolata

Albusurile impreuna cu zaharul se bat ca pentru bezea. Acestea se adauga peste prima compozitie  doar cand  s-a racit binisor si se amesteca usor, rasturnand permanent continutul cu o lingura de lemn. Astfel pregatita spuma o lasam la frigider pentru cateva ore.

 

spuma

Se serveste in cupe ,simpla sau cu piscoturi alaturi. Este atat de fina si ar fi potrivita pentru o cina romantica.

spuma de ciocolata2

Ne revedem in weekend la un New York Cheesecake!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *