Pentru astazi am vrut sa prepar un desert mai neobisnuit, mi-am zis sa fac ceva mai de rasfat ,ca sa mai uitam de iarna asta nemiloasa. Inspiratia desertului a avut la baza acel mousse de mango al Antoninei http://www.dulcegarii-culinare.ro/ pe care l-am facut cu nerabdare. Apoi, ca sa nu-l servesc in cupe, am facut rapid niste cosulete crocante. Ce a iesit? Va invit sa vedeti.
Ingrediente mousse:
– 1 mango ras pe razatoare ( cca 250g dupa cojire)
– 100 g zahar
– 150 ml suc de portocale ( de la 2 portocale)
– 220 g frisca lichida
– 1 lingurita zeama de lamaie
– 10 g gelatina+ 50ml apa
Ingrediente aluat cosulete:
– 100g unt
– 1 lingura cu varf smantana grasa
– un praf sare
– faina cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit
Decor :
– 50 g ciocolata menaj
– seminte de rodie
Mod de preparare :
Prima data preparam mousse-ul.( eu l-am facut cu o seara inainte). Puneti gelatina in 50ml apa rece. Apoi,mango dat pe razatoare impreuna cu zeama de portocale si zaharul se dau la fiert cca. 5 min. Dupa fierbere aceasta pasta se mixeaza sau se pune la blender pentru a obtine o pasta fina. Gelatina umflata o tineti putin la bain-marie si o amestecati cu pasta de mango adaugand si o lingurita de zeama de lamaie.
Frisca se mixeaza pana creste in volum si se amesteca cu pasta doar cand aceasta s-a racit. Astfel amestecate ,cele doua au format mousse-ul de mango care se va da la rece.
Aluatul pentru cosulete il facem din ingredientele de mai sus si-l dam la rece pentru 1/2 de ora. Din aluat ,eu am facut 9 cosulete mari si 4 mici utilizand forme metalice. Cosuletele se coc 15-20 min la 190 grade.
Cand acestea sunt la copt topim ciocolata si o intindem pe o hartie de copt. Inainte de a se raci complet cu ajutorul unui cutit facem niste modelase ca sa decoram desertul.
Ultima etapa este asamblarea si se face cand cosuletele sunt reci si mousse-ul s-a intarit. Cu ajutorul unei lingurite se pune mousse in fiecare cosulet si se decoreaza cu ciocolata si seminte de rodie.
Desertul a avut un gust divin (dat de mango) si a fost ceva inedit .
Spor la prajiturit!