Daca vreti niste fursecuri rapide, super aromate si bune atunci reteta de fursecuri cu turmeric si portocale este si pentru voi. Eu deja am facut-o de doua ori si nu intentionez sa ma opresc aici.
Reteta a pornit de la fursecurile mele simple la care am adaugat aceasta turmeric si portocala. Este o combinatie in voga si e super faina.
Preparare pas cu pas fursecuri cu turmeric si portocale
Ingrediente:
- 100g zahar
- 100ml ulei
- 200g faina
- 1 ou
- 1 lingurita turmeric
- coaja rasa de la o portocala
- 2 linguri zeama de portocale
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se tapeteaza o tava cu foaie de copt.
Oul se amesteca cu zaharul si sarea pana ce se albeste putin. Se adauga turmericul, coaja rasa de portocala si apoi putin cate putin uleiul si zeama de portocale.
Pentru coaja folositi portocale netratate si spalati bine coaja in prealabil. Daca nu aveti portocale netratate tineti portocala in apa calduta cu bicarbonat macar jumatate de ora apoi o spalati sub jet de apa. Portocala se rade pe razatoarea mica.
La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Veti obtine un aluat lipicios ce se va lua cu lingura. Asa trebuie sa iasa, deci nu adaugati faina in surplus.
Fursecurile se pun cu lingura sau cu lingurita. Daca le vreti mai mici puneti cu lingurita, iar daca le vreti mai mari le puneti cu lingura. Nu uitati sa lasati spatiu intre ele deoarece se vor intinde in timpul coacerii.
Din aceasta compozitie va iesi aproximativ o tava de fursecuri.
Ele se coc in cuptorul preincalzit la 180-170 grade Celsius cca. 15-20 de minute. Trebuie sa-si pastreze culoarea aurie.
Aceste fursecuri cu portocale si turmeric sunt moi imediat dupa coacere, asa ca le lasati sa se raceasca in tava. Dupa racire ele vor fi usor crocante si se pastreaza in cutii metalice sau boluri de sticla inchise.
Au o culoare speciala si un gust unic.
Sper sa va placa si voua!
Spor la prajiturit!