Cand e vacanta si ai tai au chef de rontaiala dulce atunci te conformezi. Aceasta dorinta s-a transformat intr-o dragalasenie de fursecuri nasturei.
Pentru ca e iarna si pentru ca cei de la Solaris mi-au trimis niste produse faine, am dat nastureilor o aroma de portocala. Asta a fost posibil prin folosirea uleiului esential de portocale de la Solaris, ulei obtinut prin distilare cu vapori de apa din coaja de portocala.
Fursecurile nasturei necesita putina migala dar cu siguranta va aduce un zambet pe buzele copiilor.
Ingrediente:
- 150g unt
- 50g zahar pudra
- 1 galbenus
- 7-9 picaturi de ulei esential de portocale Solaris
- 200g faina
Preparare pas cu pas:
Mod de preparare fursecuri nasturei:
Untul se amesteca cu zaharul pudra, galbenusul si uleiul de portocale. La sfarsit se adauga faina si se formeaza aluatul de fursecuri. Acesta va sta la frigider 60 de minute.
Pentru a reda fursecurilor aspectul de nasturei avem nevoie de doua decupatoare rotunde de marimi diferite si 1-2 paie de plastic.
Aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina si se intinde cu sucitorul. Se intinde o foaie de o grosime de cca. 0,5 cm. Cu decupatorul mai mare decupam forme rotunde, apoi cu decupatorul mai mic doar imprimam un cerculet. Cu ajutorul unui pai din plastic facem cele 4 gaurele. Gaurelele le facem cu miscari ferme rotind paiul. Atunci cand paiul se infunda cu aluat il taiem cu foarfeca si ne continuam operatia.
Fursecurile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se coc cca. 20 de minute sau pana prind o culoare usor aurie.
V-am convins cu fursecurile nasturei? Daca nu, va mai spun ca sunt fragede , cu aroma discreta de portocala si merg tare bine la ceai sau cafea.
Nu uitati sa le pastrati in cutii metalice bine inchise.
Spor la prajiturit!