Credeti-ma pe cuvant, nu exista fursecuri mai usor de facut si mai economice decat aceste fursecuri simple cu rahat.
Reteta o stiu din vremurile de inceput ale prajituritului, ea fiind extrasa dintr-o carte de patiserie veche (cartea mamei). Pentru ca este simpla, aceasta reteta o puteti face atunci cand va grabiti sau cand bugetul nu va permite sa gatiti ceva mai elaborat. Ingredientele folosite sunt din cele de baza, adica se gasesc in orice gospodarie
Preparare pas cu pas fursecuri simple cu rahat
Ingrediente:
– 1 ou
– 1 ceasca zahar ( eu folosesc una cam de 150ml)
– 1 ceasca ulei
– 2 cesti faina
– 1 praf sare
– coaja de lamaie
– 50-100g rahat de culori diferite
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie iese o tava de fursecuri (o tava de aragaz). Daca vreti sa coaceti mai multe dublati cantitatile.
Pregatiti toate ingredientele la indemana. Taiati rahatul in forme lunguiete si dati lamaia pe razatoare.
Amestecam zaharul cu oul si sarea pana se albeste. Apoi, cate putin, adaugam uleiul si coaja de lamaie. La sfarsit se pune faina si se obtine o pasta grosuta. Nu intrati in panica deoarece nu am adaugat praf de copt sau alte chestii afanatoare, asa-i reteta. Fursecurile vor iesi crocante si foarte bune.
Incalziti cuptorul la 180 grade si pregatiti tava punandu-i o hartie de copt. Apoi, cu lingurita ,puneti gramajoare cu oarecare distanta intre ele. Deasupra se aplica betigase din rahat si tava pleaca la cuptor pentru maxim 20 minute.
Asa-i ca nu a fost greu?
Daca va plac, astept sa-mi scrieti! Reteta asta ne-a indulcit in vremea comunismului, atunci cand nu prea aveam cu sa pregatim deserturi sofisticate si cartile cu retete erau putine, fara imagini si cu descrieri sumare.
Spor la prajiturit fursecuri simple cu rahat!
Sunt foarte bune când vrei ceva dulce rapid si usor. Mulțumesc!
Cu drag! Ela ma bucur iti plac.