Sunt o mare fana a tartelor , ador tartele de tot felul, fie ele dulci sau sarate. Cred, ca acest gen de mancare ne poate scoate adesea din impas si unde mai pui ca ne ajuta sa scapam de chestii de prin frigider.
Tarta cu broccoli a fost o provocare pentru ca ,trebuia sa o fac in asa fel incat sa-i placa si lui Horia.Horia nu-i mofturos la mancare dar are o problema cu broccoli. Si uite asa, am conceput ceva de mare succes. Tarta a disparut rapid, gustul a iesit super si Horia a mancat doua felii.
Am zis ca neaparat trebuie sa aflati si voi inventia asta, poate va este de folos.
Ingrediente aluat:
– 100g unt
– 1 ou
– 50 ml apa rece
– 2 linguri branza framantata de oi (sau burduf)
– faina cat cuprinde
Ingrediente umplutura:
– 1-2 capatani de broccoli (depinde de dimensiune, eu am pus doua)
– 1 piept de pui
– 2 oua
– 1 ceapa
– 6-7 catei de usturoi
– 70 ml ulei
– Sare, piper, nucsoara macinata (dupa gust)
– 50 g cascaval ras
Mod de preparare:
Prima data facem aluatul si-l punem la rece pentru 1/2 ora. Broccoli il desfacem buchetele , il spalam si-i dam un clocot. Carnea bine spalata o taiem cubulete, la fel si ceapa. Calim usor ceapa ,dupa care, adaugam carnea si o prajim cat sa fie patrunsa. Cand se racoreste putin punem condimentele si ouale batute. Pregatim glazura de usturoi , care de altfel este secretul acestei reusite. Usturoiul batut bine cu sare se amesteca ca la maioneza cu cateva linguri de ulei (vreo 3-4) dupa care se adauga 2 linguri de apa.
Aluatul il intindem in tava bine unsa si il intepam cu o furculita. Tava fuge la cuptorul incalzit la 190 grade si sta acolo ,pana ce foaia se rumeneste usor. Scoatem tava , adaugam umplutura, punem usturoiul peste si terminam cu cascavalul ras. Inapoi la cuptor pentru inca 15-20 de minute.
Tarta o servim calda la cina, dar merge si la pranz sau e buna de luat la serviciu a doua zi.
Spor la treaba si pofta buna.