Celebram intrarea in toamna cu o mancare de piept de pui cu conopida la cuptor? Este exact ce trebuie: hranitoare, colorata, plina de gust, plus ceva vitamine si fibre.
Perioada asta si pana ce da frigul imi place sa gatesc cu conopida. Este foarte versatila si e perfecta in multe preparate. Pentru inspiratie va las reteta de friptura de conopida (reteta vegana) si conopida gratinata cu cascaval.
Preparare pas cu pas piept de pui cu conopida la cuptor
Ingrediente 4 persoane:
- 1 piept mare de pui
- 1 conopida mica
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei mic galben
- 1 rosie mare
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 2- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita rasa sare
- 1 lingurita harissa
- 1 lingurita garam masala
Mod de preparare:
Toate legumele se spala sub jet de apa.
Conopida se curata si se desface in buchetele mici.
Ardeii si rosia se taie cuburi, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Pieptul de pui se taie cuburi.
Intr-o tigaie mare se pune uleiul si se prajeste putin pieptul de pui, atat cat sa se sigileze carnea (adica sa nu se observe carnea cruda, toate fetele carnii sa fie tratate termic). Se adauga apoi condimentele si se amesteca.
In ceea ce priveste condimentele puteti scoate sau adauga in functie de preferinte. Combinatia mea e delicioasa. (harissa si garam masala le gasiti la raionul de condimente din super market sau la magazinele arabesti).
Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa cca 1 minut, apoi ardeii si rosiile si urmeaza conopida.
Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tava de yena sau ceramica si se da in cuptor pentru cca. 30-35 de minute la 200 grade Celsius sau pana cand observati ca totul e rumenit frumos. Atunci mancarea de piept de pui cu conopida la cutor este gata.
Inainte de servire presarati putina verdeata sau chiar parmezan. Noi am pus alaturi si un sos de iaurt cu usturoi si ne-am bucurat din plin de gustul si aromele sale.
Pofta buna!