C

Conopida in crusta de susan

 

Conopida este delicioasa, la fel ca toate legumele. Cel putin asta e parerea mea. Unde mai pui ca ea poate fi consumata sub multe forme: cruda, gatita sau murata.

In special toamna profitam de conopida atat pentru gustul ei cat si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii (contine calciu, vitamina K, B6, antioxidanti, fibre, acid folic). Zilele trecute am incercat ceva nou pentru cina, o varianta crocanta adorata de copii.

Ingrediente 4 persoane

  •  1 conopida mica
  • 2 oua
  • 2 linguri faina grau
  • 4 linguri susan alb
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare:

Conopida se spala sub jet de apa rece si se desface in buchetele, dar nu foarte mici.

Intr-o cratita se pun 2 l de apa cu putina sare, la fiert. Cand apa clocoteste punem buchetelele de conopida si le lasam 2-3 minute. Daca lasam mai mult la fiert isi pierde textura crocanta si devine moale. Conopida se scoate intr-o strecuratoare si se la lasa la racorit.

Punem o tigaie cu ulei la incins.

Batem ouale cu sare si trecem toate buchetelele de conopida prin faina de grau.

Cand uleiul este incins dam conopida prin ou si apoi prin semintele de susan. Focul trebuie sa fie potrivit spre mare si prajirea rapida. Intoarcem conopida la prajit si apoi o scoatem pe servetele de hartie pentru absorbtia  uleiului .

 

 

 

Aveti grija  deoarece semintele de susan se prajesc foarte repede si exista riscul sa se arda.

Conopida crocanta in crusta de susan este o alternativa buna pentru copiii care refuza legumele. Impachetate asa devin mult mai tentante.

Noi am pus alaturi un ketchup de casa si un sos de smantana cu usturoi pentru o servire de succes. Totul a disparut ca prin minune.

Pentru alte variante de cine cu conopida puteti consulta reteta de conopida la cuptor sau supa crema de conopida.

Sa aveti pofta!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *