Dulceata de ardei iuti am „adus-o” tocmai din Italia.

Tocmai m-am intors din Italia si am avut ocazia sa iau cina alaturi de mai multe familii din Piemonte. Probabil nu mai este un secret, ca pe mesele italienilor se regasesc multe branzeturi care vin alaturi de dulceturi picante.

Absolut in toate casele dulceata de ardei iuti era nelipsita. Nu am descoperit-o acum ci in urma cu vreo trei ani, numai ca nu am reusit sa postez reteta desi am tot facut diferite variante.

Orice combinatie e binevenita. Eu am incercat dulceata de ardei iuti si alaturi de pepene galben sau rosii cherry.

Sa nu va speriati, dulceata nu iese foarte iute, iuteala fiind doar atat cat trebuie. Pentru siguranta puteti folosi doar ardei iuti bulgaresti. Eu am folosit vreo trei tipuri de ardei, cu grade diferite de iuteala.

Ingrediente:

  • 500g ardei iuti
  • 500g zahar
  • 500ml otet de vin
  • 3 ardei capia (gogosari)
  • 1 anason stelat
  • 1/2 lingurita sare

Preparare pas cu pas pentru o reusita dulceata de ardei iuti:

Mod de preparare:

Ardeii iuti se spala bine si scurg de apa. Pentru taiere aveti nevoie de cel putin doua perechi de manusi chirurgicale deoarece o singura pereche nu protejeaza suficient.

 

 

Ardeii iuti se curata de cotoare, seminte si fasiile albe din interior. Cu un cutit bine ascutit se taie marunt.

Ardeii capia (gogosarii) se taie bucati si se dau la robot pana se obtine o pasta.

 

 

Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune zaharul si otetul la fiert. Pregatiti-va de un miros intepator in bucatarie. Lasam compozitia sa fiarba  vreo 5 minute si apoi adaugam ardeii iuti, pasta de ardei capia , anasonul  si sarea.

Dulceata  va fierbe pana se leaga. Operatiunea nu dureaza foarte mult deoarece cantitatea este mica, asa ca stati cu ochii pe oala. Aceasta dulceata se comporta la fel ca orice dulceata din fructe.

 

 

Pregatiti borcanele mici spalate si bine uscate (eu le sterilizez putin la cuptor). Turnati compozitia in borcane, inchideti bine, etichetati si gata dulceata pentru branzeturi.

Urmeaza sa surprindeti si sa savurati ceva bun, bun! Puteti incerca si dulceata de ceapa.

Sa aveti pofta!

 

 

0/5 (0 Reviews)

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *