D

Dulceata de ardei iuti cu zmeura

Mi-a venit ideea de dulceata de ardei iuti cu zmeura si am pus-o in practica. Zmeura parfumata din gradina mamei s-a combinat perfect cu ardeii iuti de la piata si a dat dulcetii un gust mai delicat si parfumat.

Precum bine stiti, dulceata de ardei iuti se potriveste de minune cu branzeturile maturate, cu fripturi fine de rata (dar nu numai), cu pateuri de casa etc.

dulceata de ardei iuti cu zmeura

Preparare pas cu pas dulceata de ardei iuti cu zmeura

Ingrediente:

  • 500g ardei iuti rosii (cantariti dupa curatare)
  • 500g zahar
  • 500g otet de vin
  • 1 ardei kapia
  • 300g zmeura
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 anason stelat

Mod de preparare:               

Doar inarmata cu manusi te poti apuca de facut dulceata de ardei iute. Daca este vorba de o cantitate mai mare de ardei iuti atunci merg si doua randuri de manusi deoarece iuteala ardeilor cam trece prin ele.

Ardeii iuti si kapia se spala, se taie pe lungime dupa care se scot semintele si nervurile. Se taie bucati si totul merge in robotul de bucatarie si se paseaza.

Intr-o cratita de inox cu fund dublu se pun la foc mic otetul de vin, zaharul, anasanul si sarea. Se amesteca si se lasa sa fiarba cca.5 minute (din momentul fierberii).

dulceata de ardei iuti cu zmeura

Sa nu va sperie mirosul intepator de otet deoarece face parte din “distractie”. Dupa ce compozitia a fiert cele 5 minute se adauga ardeii pasati si zmeura.

Se fierbe la foc mic amestecand din cand in cand. Fiind o cantitate mica, fierberea dureaza cca.30 de minute. Asta depinde si de intensitatea focului.

Dulceata de ardei iuti cu zmeura trebuie sa fie usor moale. Mie nu imi plac deloc dulceturile lichide deoarece se imprastie rapid atunci cand le pui pe ceva.

dulceata de ardei iuti cu zmeura

Dulceata se pune rece in borcane mici bine spalate si uscate. Daca dulceata este prea moale cand deja s-a racit atunci puteti sa-i mai dati cateva clocote si se rezolva problema.

Sper ca v-am starnit interesul. Cu siguranta va fi apreciata de toti care se vor bucura de ea (poate cu exceptia celor ce inca nu au inteles aceasta dulceata).
Spor la gatit!

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *