D

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Tare imi place vara cand ma pot bucura de legume din plin. De curand am facut aceasta mancare de dovlecei trasi la tigaie cu usturoi si a disparut intr-o clipa.

Noua ne plac mult dovleceii si de-a lungul timpului am facut multe retete cu dovlecei pe care le puteti descoperi aici.

Dovlecelul este o leguma gustoasa, versatila, foarte productive si ieftina in sezon. Sper sa incercati si voi.

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Preparare pas cu pas dovlecei trasi la tigaie cu usturoi


Ingrediente 4 persoane:

  • 2 dovlecei galbeni
  • 2 dovlecei zucchini
  • 2 dovlecei obisnuiti
  • 1 capatana usturoi
  • 50ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • parmezan ras (optional)

Mod de preparare:

Am ales dovlecei de trei tipuri mai ales pentru culoare si aspect vizual, dar nu numai.

Dovleceii galbeni aduc un plus de gust deoarece sunt mai parfumati, dovleceii cu coaja inchisa (zucchini) au un plus de textura, iar cei obisnuiti completeaza mancarea cu simplitatea lor.

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Dovleceii se spala, se sterg si li se taie capetele. Se taie pe lungime in doua sau patru si apoi se indeparteaza partea interioara cu seminte. Dovleceii se taie in cuburi mari. Intr-o tigaie mare si inalta (sau chiar wok) se pune uleiul. Cand acesta este fierbinte se pun dovleceii, se presara 1/2 lingurita sare si se lasa la foc mediu, usor spre mare. Se amesteca din cand in cand.

Aceasta mancare ar trebui sa aiba putina textura, asadar nu lasati dovleceii pe foc pana ce se inmoaie complet, ci doar sa fie patrunsi.

La final se adauga usturoiul ce a fost trecut prin presa. Se amesteca si se mai lasa foarte putin pe foc. Urmeaza patrunjelul tocat marunt dupa care se opreste focul si se acopera cu un capac.

Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

Mancarea de dovlecei trasi la tigaie cu usturoi se serveste calda, iar la servire se poate adauga parmezan ras. Parmezanul aduce acel gust special si imbogateste aromele.

Spor la gatit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesDe post Mancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.