S

Salata de dovlecei cu usturoi si iaurt

Ne plac mult dovleceii, mai ales cei crescuti in gradina si culesi in sezon. Sunt legume cu gust, pot fi gatite intr-o multitudine de feluri, iar pretul este mic.

Asadar cruzi, prajiti, copti sau fierti dovleceii au farmecul lor . Noi ne bucuram toata vara de ei.

De data asta am pus in practica o reteta perfecta pentru zilele calde de vara. Aceasta salata este fresh, rapida si gustoasa. Nu am ce povesti prea mult la o reteta asa simpla.

Salata de dovlecei cu usturoi si iaurt

Preparare pas cu pas salata de dovlecei cu usturoi si iaurt

Ingrediente 4 persoane:

  • 2 dovlecei potriviti
  • 5 catei usturoi
  • 2-3 linguri iaurt grecesc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • cateva fire de marar
  • coaja de lamaie
  • sare

Mod de preparare:

Dovleceii se spala bine si se sterg. Se taie pe lungime si se indeparteaza partea cu seminte. Coaja nu se da jos deoarece ea da textura, dar si gust.

Se dau pe razatoarea mica se presara 1/2 lingurita de sare si se lasa cca.10 minute. Dupa acest timp in care dovleceii si-au lasat apa ei se scurg foarte bine si se pun in alt vas curat (eu i-am stors cu mana).

Usturoiul se curata si se paseaza.

Peste dovleceii rasi se adauga 2-3 linguri iaurt grecesc (sau alt iaurt pe care il scurgeti in prealabil), usturoiul pasat, uleiul de masline, coaja si zeama de lamaie, mararul tocat. Coaja de lamaie are rolul de a aduce un parfum discret de vara acestui preparat. Se amesteca bine si apoi se potriveste de gust cu sare, doar daca mai este nevoie.

Salata de dovlecei cu usturoi si iaurt

Salata de dovlecei cu usturoi si iaurt am decorat-o cu flori de marar pentru ca le iubesc si sunt comestibile. Poate fi servita cu paine prajita sau crakersi. De asemenea putem umple rosii mici cu ea sau fasii de ardei gras.

Pentru alte retete de sezon cu dovlecei dati clic aici.

Salata de dovlecei cu usturoi si iaurt

Pofta buna si spor la gatit!

0/5 (0 Reviews)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *