Salata de vinete cu dovlecei cruzi este o salata perfecta de vara. Gustul placut al vinetelor coapte se asociaza tare bine cu prospetimea dovleceilor.
Am vazut ca multa lume face salata de vinete in combinatie cu dovlecei fierti si pentru asta va las reteta Laurei Laurentiu. Eu nu am incercat inca aceasta varianta, dar mi-a trecut prin cap ca dovleceii cruzi ar merge si ei.
Au mers chiar foarte bine si sper ca vara sa nu treaca tare repede ca sa ne putem bucura cat mai mult de legume proaspete.

Preparare pas cu pas salata de vinete cu dovlecei cruzi
Ingrediente:
- 2 vinete
- 1 dovlecel mediu
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita tahini (pasta de susan)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 ceapa
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se coc la grill (plita ), se lasa putin la racorit, se curata si se lasa la scurs intr-o sita cca 30 de minute. Dupa ce s-au scurs bine se toaca cu un cutit de lemn.

Dovlecelul se spala, se taie in doua pe lungime si i se scot semintele din interior. Se da pe razatoarea mica, se presara cu sare si se lasa cca.30 de minute. De cele mai multe ori, indiferent de preparat eu nu cojesc dovleceii de coaja. Asa mi se par mai gustosi si cu ceva textura, deci si un aport de fibre.
Dupa ce dovleceii au lasat apa se scurg bine in mana.
Ceapa se toaca marunt si se presara cu putina sare.
Intr-un bol se pun: vinetele tocate, dovleceii bine scursi, ceapa tocata si se amesteca. Se adauga uleiul, tahini (optional) si zeama de lamaie. Toate ingredientele se amesteca pentru omogenizare si asta e tot. Bineinteles ca se potriveste de gust cu sare.

Salata de vinete cu dovlecei cruzi este delicioasa si e binevenita incepand de la micul dejun si pana la cina. La fel de buna este si salata de vinete cu ardei copti.
Spor la gatit!