Tare imi place vara cand dintr-o vanata sau dovlecel poti improviza o cina sau macar o gustare. Vinetele sunt delicioase si mereu exista idei de a le gati: salata de vinete, baba ganoush, musaca, vinete evantai, vinete pane etc.
Ideea de vinete aperitiv in asociere cu rosiile uscate mi-a placut mult si am pus-o in practica. Dintr-o singura vanata am mancat trei oameni pe saturate.
Am pregatit doua variante:
Ingrediente varianta vegana:
– 1 vanata
– rosii uscate in ulei, cam o rondea de rosie pt. fiecare rondea de vanata
– 2 linguri ulei de masline
– busuioc uscat
– sare
Cum procedez:
Vanata spalata si stearsa bine se taie rondele nu prea groase. Rondelele se presara cu putina sare si se lasa cateva minute apoi se sterg cu un servetel.
Rondelele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pe fiecare rondea se aseaza rosii uscate taiate iar apoi se presara busuioc uscat si putin ulei de masline.
Aceste minunatii se dau la cuptor pentru cca 15-20 min la 160 grade. Vor fi gata cand vanata si-a pierdut prospetimea iar rosiile si-au schimbat putin culoarea.
Pentru varianta a doua am folosit si niste cascaval. Astfel ca, pe fiecare rondea se aseaza o felie subtire de cascaval/mozzarella si apoi se presara rosii uscate, putina sare si ulei de masline.
Optional se pot adauga fulgi de chili, mie imi plac la nebunie si ii folosesc destul de des in retetele mele.
Aceste vinete aperitiv servesc caldute si merg de minune cu un sos de usturoi.
Eu le-am facut cunostinta (vinetelor) cu niste legume la gratar (dovlecei , ardei) . Impreuna cu ceva branza au format cina noastra in niste Tortilla Wraps.
Pofta buna!
Ce fain arata! Chiar ma tenteaza…..
Ma bucur ca te inspira :).
Pe mine ma fascineaza vinetele…ca de altfel multe dintre legume!