Limba soacrei-aperitiv cu vinete vine sa intregeasca suita retetelor cu vinete . Imi plac vinetele si de-a lungul timpului am descoperit ca vanata poate fi prezenta in multe preparate, nu doar in salata asa cum este cel mai des folosita in Romania.
Dintre retetele cu vinete recomand si vinetele umplute cu legume sau lasagna cu vinete.

Limba soacrei mi-a atras atentia de multe ori pe grupurile culinare din Republica Moldova. Acolo acest aperitiv este nelipsit de la mesele festive. Cred ca reteta initiala avea ca umplutura maioneza, apoi unii au inlocuit cu ceva mai putin gras, ceea ce am facut si eu.
Preparare pas cu pas limba soacrei
Ingrediente:
- 2 vinete
- 200g crema de branza (tip Philadelphia)
- 1 rosie
- cateva fire de patrunjel
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Vinetele se spala si se feliaza cu un cutit subtire si bine ascutit. Feliile trebuie sa fie subtiri, de cca 0,5 cm. Oricum ele se vor inmuia si subtia putin dupa ce se prajesc/coc.

Feliile de vinete se pun intr-un vas cu apa si o lingurita de sare. Asa va iesi putin din amareala, dar va ajuta si la inmuierea lor. Se lasa asa cel putin jumatate de ora si chiar mai mult.
Se scurg apoi intr-o sita si se sterg cu prosoape de hartie.
Reteta de baza a acestui aperitiv spune ca feliile de vanata se prajesc in ulei. Eu am incercat si varianta la cuptor. Adica jumatate le-am prajit pe ambele parti in ulei si apoi le-am scos pe servete de hartie, iar jumatate le-am copt.

Pe cele pentru cuptor le-am pus in tava tapetata cu hartie si le-am uns cu ulei de masline. Tava se da la cuptor la 190-200 grade Celsius pentru cca 20 de minute. Durata de coacere/prajire este si in functie de grosimea feliilor de vinete. Si vinetele de la cuptor vor lasa putina zeama asa ca le scoatem tot pe servete de hartie.

Dupa ce s-au racit complet pe fiecare felie se pune o lingurita de crema de branza, o bucatica de rosie si o frunza de patrunjel. Felia se ruleaza astfel incat rosia si patrunjelul sa fie vizibile. Asadar aceasta este limba socrei, aperitivul atat de iubit.

Aceste aperitive sunt destul de satioase si foarte gustoase. Recomand portiile mici si masura in toate.
Sa aveti pofta si spor in bucatarie!