Vinetele sunt delicioase si recunosc ca abia de cativa ani au intrat in gratiile mele, mai ales de cand am inceput sa le gatesc sub mult mai multe forme. Pe langa salata clasica de vinete exista o multitudine de retete ce pun in valoare gustul unic al vinetelor.

Salata de vinete cu susan, tian cu legume, vinetele evantai, rondele de vinete la cuptor, vinetele lui Otholenghi sunt unele reteta incercate, chiar daca nu toate se regasesc pe blog.

Lasagna cu vinete a venit ca o revelatie, ce sa zic,  deliciu rapid la farfurie.

Inainte sa ne apucam de reteta mai vreau sa va spun ca vinetele sunt miraculoase, contin fier dar si fitonutrienti esentiali, mai ales in coaja sa, ce hranesc creierul si ajuta la circulatia sangelui, precum si multe fibre. Asadar uneori pregatiti si vinete cu tot cu coaja.

Lasagna cu vinete merita toata atentia. Daca aveti sosul de rosii gata pregatit restul e floare la ureche. Eu ma folosit un kechup de casa facut de mine, acesta fiind bine condimentat.

Ingrediente 4portii

  • 6-8 foi de lasagna
  • 2 vinete
  • 800ml sos de rosii
  • 50 ml ulei de masline
  • busuioc
  • sare, piper
  • parmezan (optional)

Mod de preparare:

Pentru ca am avut niste foi de lasagna ramase de la alta aventura culinara, m-am decis sa le valorific eficient. Deoarece nu erau prea multe am ales sa folosesc o tava de ceramica, din acelea ce se folosesc pentru chec.

Vinetele se spala, se sterg si se curata de coaja. Ele se feliaza, se stropesc pe ambele parti cu ulei si se prajesc putin pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Chiar daca sunteti tentati sa mai adaugati ulei la prajire sa nu o faceti pentru ca apoi lasagna va pluti in ulei.

 

 

Tava se unge cu ulei si se aseaza un rand de foi. Daca nu se potrivesc exact, ultima foaie poate fi pusa suprapusa peste cealalata sau chiar rupta la jumatate.

 

 

Peste primul rand de foi se toarna sosul de rosii astfel incat sa cuprinda bine foile, apoi se aseaza un rand de vinete, iar sos de rosii si apoi foi uscate de lasagna.

 

 

La aceasta reteta au intrat trei randuri de foi si doua de vinete. Ultimul rand de foi se acopera cu un strat de sos de rosii si daca doriti puteti adauga putin parmezan ras sau cascaval.

Tava se da la cuptor la 170 -180 de grade Celsius, pentru circa 30-40 de minute.

Pentru o taiere perfecta a lasagnei, indiferent de ce cuprinde ea, ar trebui sa asteptam sa se raceasca. Din pacate mirosea prea frumos,  asa ca am taiat-o calda si nu se prea vad bine straturile.

 

 

La servire se poate adauga putin parmezan proaspat si frunzulite de busuioc. De asemenea parmezan se poate adauga si intre straturi.

Concluzia finala a fost ca lasagna cu vinete este delicioasa si trebuie promovata, dar mai ales gatita si mancata.

Sa aveti pofta!

CategoriesDe post Mancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *