Vinete evantai cu rosii si mozzarella este noua reteta cu vinete de care ne-am bucurat zilele astea. Sunt atat de bune si satioase incat le recomand cu drag.
Este un preparat de vara, foarte simplu ce merge de minune pentru o cina. Cred ca in perioada asta de abundenta de legume, ar trebui sa depasim clasica salata de vinete (care este foarte buna, recunosc) si sa mai testam si alte modalitati de preparare, unele poate chiar ceva mai sanatoase.
Pentru aceasta reteta este nevoie de vinete de dimensiuni medii sau chiar mici.
Preparare pas cu pas vinete evantai cu rosii si mozzarella
Ingrediente 4 persoane:
- 4 vinete potrivite
- 4 rosii
- 200g mozzarella
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- 2-3 crengute busuioc
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 200 grade Celsius.
Vinetele se spala , se sterg si se taie felii pe lungime. Feliile raman prinse de cotor si trebuie sa aiba cca. 0,5-1 cm. Se sareaza putin si se lasa vreo 10 minute, iar apoi se sterg cu servete de hartie deoarece vor lasa zeama.
Rosiile se taie felii, de asemenea si mozzarella.
Intre feliile de vinete se aseaza intercalate felii si rosii si mozzarella. Se sareaza putin si se pulverizeaza putin cu ulei. Daca nu aveti pulverizator pentru ulei merge si dat putin cu pensula.
Vinetele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ele se coc in cuptorul preincalzit la 200grade Celsius cca. 20-25 de minute. Sunt gata atunci cad vinetele se vor inmuia si coace, iar mozzarella e usor rumenita.
Se servesc calde cu putin busuioc proaspat deasupra. Bineinteles ca putem pune alaturi si o felie de paine buna si chiar un pahar de vin rece. Aceste vinete sunt absolute delicioase si cu siguranta repetam experienta cat de curand.
Pentru alte retete cu vinete de pe blogul meu dati clic aici.
Spor la gatit!