O bunatate de te lingi pe degete este aceasta musaca de vinete. Ma bucur din plin de vinete si incerc sa introduc retete noi. Ne place si salata de vinete, dar aceasta legume este foarte ofertanta.
Daca vi se pare ca va ia cam mult timp ganditi-va ca merita rezultatul.
Preparare pas cu pas musaca de vinete
Ingrediente:
- 3 – 4 vinete
- 500g carne tocata vita/porc
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 300g rosii pasate/suc de rosii
- 4-5 linguri ulei
- 100g cascaval
- Sare/piper
- 1 lingurita rasa boia de ardei
- 2-3 crengute de busuioc
Mod de preparare:
Vinetele se spala, se sterg si se taie felii pe lungime. Grosimea feliilor ar trebui s fie intre 0,5-0,7 cm. Vinetele nu se cojesc de coaja. Aceasta are multe proprietati benefice pentru organism, dar aduce si putina textura preparatului final.
Peste acestea se presara sare grunjoasa si se lasa asa mai bine 30 de minute. Se scurge apoi zeama lasata, iar fiecare felie de vanata se sterge cu servete de hartie.
Acestea se vor praji intr-o tigaie buna ce va permite prajirea acestora fara prea mult ulei. Va fi mai mult o coacere usoara pentru a le inmuia si a da un gust bun de copt vinetelor.
Intr-o alta tigaie se caleste ceapa tocata marunt in foarte putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, usturoiul maruntit, condimentele si sarea. Se amesteca compozitia si se lasa pe foc pana ce carnea este aproape facuta. La final se adauga jumatate din rosiile pasate. Aici puteti adauga ce condimente va plac.
Coacere musaca de vinete
Se aprinde cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-un vas yena sau de ceramica rezistenta la caldura se incepe asamblarea. Prima data se pune un rand de vinete, apoi compozitia de carne, alt rand de vinete, alt rand de carne, iar la final un rand de vinete. Peste acestea se toarna rosiile pasate sau sucul de rosii, iar stratul final va fi din cascaval dat pe razatoare.
Tava se duce in cuptorul preincalzit pentru cca.40 de minute. Este important ca interiorul sa fie moale, adica cutitul sa treaca usor.
Muscaua asta merita toata atentia, e absolut delicioasa si abia astept sa o refac cat inca mai sunt vinete la piata.
La servire o puteti decora cu frunzulite de busuioc.
Va las si reteta de lasagna cu vinete.
Spor la gatit!
Ce bine arata, felicitari! Am avut si noi o sedinta foto si video culinara si ne ploua in gura :)) Felicitari!
Multumesc frumos pentru aprecieri!
WOW extraordinar, ce bine arata. Felicitari si la cat mai multe retete.
Multumesc! Ma bucur ca v-a placut.