Prajitura cu nuca si ciocolata deschide cumva sezonul prajiturilor de toamna. E o prajitura satioasa cu textura si arome ce te indeamna sa-ti pregatesti o cafea sau un ceai.
Dupa cum bine stiti (sau nu) eu testez o parte dintre retetele trimise la concursul “Retete curate de la oameni curati” organizat de Panifcom.

Stii o reteta curata pe care vrei sa o impartasesti cu mult drag? E Concurs pe panifcom.ro! Poți castiga unul din cele 20 de carduri cadou eMAG în valoare de 400 lei sau Marele Premiu in valoare de 4.000 lei.

Preparare pas cu pas prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata


Ingrediente aluat:

  • 150g unt 80% grasime
  • 200g faina
  • 1 ou
  • 75g zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1 praf sare

Ingrediente umplutura:

  • 200g nuci macinate
  • 100g ciocolata neagra rasa
  • 100ml lapte
  • 75g zahar

Mod de preparare:

Cuptorul se aprinde la 180 grade Celsius.

Faina se amesteca cu zaharul pudra si sarea. Se adauga untul la temperatura camerei taiat cubulete, oul si extractul de vanilie. Se amesteca pana ce aluatul devine omogen si lucios.

Aluatul se amesteca cu mana sau la robot. Consistenta lui trebuie sa fie usor moale, dar nu lipicioasa. In caz de este lipicios se mai adauga o lingura de faina. Aluatul se imparte in doua parti: 2/3 pentru baza si 1/3 pentru facut model deasupra.

Partea mai mare de aluat se intinde cu sucitorul direct pe hartie de copt si se pune apoi intr-o tava cu dimensiuni de cca. 20/30cm . Poate fi pus si direct in tava si se intinde cu mana fara a folosi sucitorul.

Nuca macinata impreuna cu ciocolata neagra rasa sau taiata la cutit (eu cu ocazia asta am folosit niste bucati de ciocolata uitata) se amesteca cu laptele si zaharul. Se obtine o crèma usor densa. Acesta se intinde deasupra aluatului si se niveleaza bine cu lingura.
Restul aluatului se intinde pe un blat presarat cu faina. Din el se taie bride (benzi subtiri). Acestea se aseaza deasupr cremei de nuci formand un grilaj.

Prajitura cu nuca si ciocolata

Tava merge la cuptor cca. 25-30 minute sau cat este necesar sa fie usor rumenita si crema inchegata.

Prajitura coapta se lasa la racit si abia apoi se taie cu un cutit bine ascutit in forma dorita. Este o prajitura usor crocanta cu gust intens de nuca si ciocolata. Din punctual meu de vedere e perfecta langa cafea sau ceai.

Prajitura cu nuca si ciocolata

Daca va plac prajiturile cu nuci va las si reteta de prajitura cu foi cu nuci si ciocolata, una dintre cele mai cautate si probate retete de pe blog.

Spor la prajiturit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *