Reteta de snitele de ardei copti a fost chiar o provocare pentru mine. Initial mi s-a parut ciudat, dar am avut curajul necesar sa incerc. Fata de reteta trimisa la concurs am schimbat doar modul de preparare termica, adica am ales cuptorul in loc de prajirea in ulei.
Dupa cum bine stiti (sau nu) eu testez o parte dintre retetele trimise la concursul “Retete curate de la oameni curati” organizat de Panifcom.
Știi o rețetă curată pe care vrei să o împărtășești cu mult drag? E Concurs pe panifcom.ro! Poți câștiga unul din cele 20 de carduri cadou eMAG în valoare de 400 lei sau Marele Premiu în valoare de 4.000 lei.
Preparare pas cu pas snitele de ardei copti
Ingrediente:
- 6 ardei kapia
- 6 bucati de branza feta/telemea/cas
- 2 oua
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 bol mic cu fulgi de porumb
- 3-4 linguri faina de porumb
- 1/2 lingurita boia afumata
- 1 lingurita zaatar (optional)
- sare/piper
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta avem nevoie de ardei kapia copti. Ardeii trebuie sa fie de marime medie.
Imediat dupa coacere se presara cu sare si se pun intr-un vas acoperit cu capac, asta pentru a-i coji cu usurinta.
Ardeii se curata, li se scot cotoarele si semintele si se scurg de zeama.
Se aprinde cuptorul la 180-190 grade Celsius.
In fiecare ardei se pune o felie de branza presarata cu oregano. Felia de branza trebuie sa fie adaptata la dimensiunile ardeiului.
Fulgii de porumb se faramiteaza cu mana si se amesteca cu o lingurita de zaatar (un mix de ierburi aromatice), sare, piper si boia afumata.
Ouale se bat bine intr-un bol si se pregateste o farfurie cu faina de porumb.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Fiecare ardei copt in care s-a pus branza se tavaleste bine prin faina de porumb, apoi se da prin ou batut, iar la final se trece prin fulgii de porumb. Inainte de a pune branza in ardeiul copt se presara cu oregano uscat (sau cu alte plante aromatice preferate).
Tava se da la cuptor pt. cca.20 de minute sau cat este nevoie sa se coaca si sa aiba o culoare aramie.
Aceste snitele de ardei copti sunt absolut delicioase calde, iar reci sunt la fel de bune. Eu le-am combinat si cu putin pesto bogat in usturoi si niste paine prajita.
Pentru inspiratie va las si reteta de ardei copti cu smantana, o delicioasa mancare din Bucovina.
Spor la gatit!