Ciulama de pui cu ardei copti este o reteta participanta la concursul “Retete curate de la omeni curati” desfasurat de Panifcom Iasi. Dupa cum v-am tot anuntat vara asta, eu voi testa o parte dintre retetele trimise de catre participantii la concurs.
Va indemn si pe voi sa participati pentru ca premiile sunt generoase si cu siguranta aveti in caietul de retete ceva bun din copilarie sau reteta de suflet de la bunica.

Preparare pas cu pas ciulama de pui cu ardei copti
Ingrediente:
- 1 pui mic
- 2 cepe
- 4 ardei kapia
- 500ml smantana de gatit/fermentata
- 2 -3 linguri de ulei sau untura
- 1 legatura patrunjel
- sare/piper
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta se foloseste un pui mic sau doar o parte din el daca este mare. Eu am folosit doar pulpele si aripile deoarece am avut un pui mare de carne.
De asemenea daca puiul e mare nu e bai, mai mariti un pic cantitatea de smantana sau ardei.


Puiul cenatuit, adica taiat bucatele se spala si se sterge in servete de hartie. Apoi intr-o oala de fonta sau un tuci se prajeste pe toate partile vreo 10 minute. Daca puiul este de curte cu siguranta va fi nevoie de mai mult timp, dar si de un pahar de apa adaugat. Puneti un capac deasupra si lasati la foc potrivit pana ce carnea este facuta in proportie de 80%.
Turnati ceapa tocata marunt si mai lasati vreo zece minute, apoi adaugati ardeiul copt taiat fasii si smantana de gatit. Se pot folosi si ardei necopti, doar ca ar trebui pusi in oala ceva mai repede. Nu uitati de sare si piper.


Dupa ce bolboroseste bine opriti focul si puneti o mana de marar tocat marunt.
Nimic nu merge mai bine langa aceasta ciulama decat o mamaliga calda si niste castraveti murati reci.
Pentru inspiratie va las si reteta de tocanita de ardei cu rosii, o delicioasa mancare de post.
Spor la gatit!