Salata de ardei copti cu linte si usturoi este o salata absolut delicioasa si satioasa. Desi nu e foarte populara, lintea are multe proprietati (bogata in fibre si proteine, saraca in grasimi, contine antioxidanti, minerale si vitamine-in special B-uri).
Reteta a fost cu inspiratie de la Dia (aka Retetele mele dragi), dar cu modificarile aferente propriului gust.
Mi-a placut mult si textura acestei salate, nu mai vorbesc de colorit si gust.

Preparare pas cu pas salata de ardei copti cu linte si usturoi
Ingrediente 2 persoane:
- 200g linte
- 6 ardei copti
- 4-6 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 2 cepe verzi
Ingrediente dressing:
- 1 lingura otet din vin
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingurita miere de albine
- sare/piper
Mod de preparare:
Ardeii copti se curata de coaja, seminte si nervuri si se taie fasii. De data asta m-am folosit de niste ardei copti din congelator.
Lintea fiarta conform instructiunilor de pe ambalaj se strecoara bine de apa. Lintea poate fi atat verde cat si rosie. De regula lintea fierbe foarte repede in cazul in care folositi linte uscata. Exista si varianta de linte la conserva pentru zilele in care avem nevoie de varianta rapida.

Verdeturile se toaca marunt, la fel si usturoiul.
Pentru dressing se amesteca uleiul, otetul din vin, mierea si sarea intr-un bol mic. Daca nu va place mierea puteti sa o scoateti, dar mie mi se pare ca se potriveste perfect.
Toate legumele se pun intr-un bol si apoi se toarna dressingul. Se amesteca si stabileste gustul final.
Salata asta noi am mancat-o alaturi de o dorada la cuptor, ca asa s-a potrivit atunci. Merge la fel de bine simpla sau alaturi de un ou posat sau o bucata de branza. Sunt convinsa ca veti gasi combinatiile castigatoare.

Pentru inspiratie va las si reteta de salata cu naut si salata de quinoa
Spor la gatit!