P

Prajitura de post cu morcovi si banane

Atunci cand ai niste banane pe care nimeni nu vrea sa le manance faci o prajitura de post cu morcovi si banane. Am incercat varianta de post pentru a veni in sprijinul celor ce postesc perioada asta sau a celor ce au adoptat un stil de viata vegan.

Prajitura este super simpla si rapida, prepararea ei insemnand doar amestecarea unor ingrediente fara alte batai de cap.

prajitura de post cu morcovi si banane

Preparare pas cu pas prajitura de post cu morcovi si banane


Ingrediente:

  •  200g morcov ras (2 morcovi )
  • 200g banane fara coaja (2 banane medii)
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura zahar brun
  • 75 ml ulei
  • 250 ml lapte vegetal sau borș/apa minerala
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță ghimbir praf
  • 3 linguri nuci tocate
  • 1 linguriță cu vârf praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 strop sare
  • 250g faina

Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava mai mica ( a mea a fost de 18/25cm). Tava se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Bananele se strivesc cu furculita si se amesteca cu morcovul ras pe razatatoarea mica impreuna cu mierea de albine, zaharul, condimentele si sarea. Se adauga laptele vegetal si apoi se toarna uleiul cate putin. Daca nu aveti lapte vegetal atunci folositi apa minerala sau bors de tarate.

La final se adauga faina in care s-a amestecat bicarbonatul si praful de copt.
Compozitia se toarna in tava si se niveleaza.
Prajitura de post cu morcovi si banana se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade timp de 35-40 de minute.

prajitura de post cu morcovi si banane

Inainte de a o scoate din cuptor recomand testul cu scobitoarea. Infigem scobitoarea in prajitura. Daca iese curata atunci prajitura este coapta.

Dupa coacere, prajitura se lasa la racorit si se pudreaza cu zahar (sau nu).

prajitura de post cu morcovi si banane

Pentru inspiratie aruncati un ochi si la reteta de chec cu morcovi si crema de mascarpone sau la checul cu banane.

Spor la prajiturit!

CategoriesDe post Prajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *