P

Prajitura cu banane si unt de arahide

Prajitura cu banane si unt de arahide este prajitura ce se impune atunci cand ai multe banane prea coapte. La mine s-au mai adaugat doua borcane incepute de unt de arahide.

Am putea spune ca seamana putin cu banana bread, doar ca gustul difera destul de mult. De data asta gustul e usor sarat si in acelasi timp aromat.

Prajitura se face foarte repede si fara complicatii. Sper sa va fie de folos.

Preparare pas cu pas prajitura cu banane si unt de arahide

Ingrediente:

  • 3 banane bine coapte
  • 3 oua
  • 75g zahar brun
  • 175g unt de arahide
  • 200g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 75g nuci

Decor:

  • 1-2 banane
  • sos caramel (optional)

Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Se pregateste o tava nu foarte mare. Eu tocmai am testat o tava noua dreptunghiulara cu fund detasabil (28/18 cm).

Pentru prepararea prajiturii avem nevoie musai de banane bine coapte. Acestea se paseaza cu o furculita.

Ouale se mixeaza cu zaharul brun cateva minute. Se adauga untul de arahide si se mixeaza cat sa se incorporeze ingredientele. La final se pun faina, nucile tocate grosier si praful de copt.

Compozitia se toarna in tava si se decoreaza cu felii de banana. Tava se da in cuptorul preincalzit pentru cca.35-40 minute.

Prajitura se lasa in cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Ea va avea un blat usor umed datorita bananelor.

Prajitura cu banane si unt de arahide se lasa la racit si inainte de taiere se poate decora cu sos de caramel. Sosul de caramel aduce un plus de gust, doar ca sosul nu va rezista pe prajitura pana a doua zi. Acesta se cam topeste, asa ca ori mancati rapid prajitura, ori nu puneti sos.
Pentru prepararea sosului caramel caramelizati doua linguri mari de zahar si apoi adaugati o lingura de smantana. Amestecati pana se topeste zaharul si se formeaza sosul.

Sa stiti ca e o prajitura foarte satioasa si gustoasa. O recomand in special pentru micul dejun alaturi de o cana de lapte sau o ceasca de cafea. Chiar este aducatoare de energie.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *