M-am gandit ca niste biscuiti sarati cu branza ar fi potriviti pentru a bucura niste copii. Mai mult de atat, cred ca si copiii ar putea prepara aceasta reteta. Asa vor intelege ca ingredientele sunt alese de noi si nu folosim nici un fel de aditivi sau potentiatori de gust.
Biscuitii astia chiar au branza, nu doar gust de branza.
Asadar sa purcedem la treaba si va reamintesc ca seria de retete dedicate copiilor se gasesc si pe siteul Selgros cu care colaborez de ceva vreme.
Preparare pas cu pas biscuiti sarati cu branza
Ingrediente aluat
- 200g unt (preferabil 80% grasime)
- 100g smantana (30% grasime)
- 1 ou
- 10g drojdie
- 100g branza de burduf
- 100g branza telemea
- 400-450g faina
- sare doar daca branza nu este foarte sarata
Ingrediente pentru decor:
- 1 ou pentru uns
- seminte de susan alb si negru
- 50g cascaval ras
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in putina apa calduta.
Branza telemea se da pe razatoare.
Untul impreuna cu smantana si oul se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Se adauga drojdia dizolvata impreuna cu branza de burduf si telemeaua. Daca mai este nevoie adaugati si o lingurita de sare. Daca branza este sarata s-ar putea sa nu fie nevoie.
La sfarsit adaugam faina si framantam un aluat. Cantitatea de faina poate varia un pic in functie de tipul de branza, marimea oului etc.
Aluatul obtinut se acopera si se da la rece pentru cca. 30 de minute.
Se aprinde cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste tava acoperita cu hartie de copt.
Aluatul se intinde cu sucitorul pe o planseta acoperita cu faina.
Biscuitii sarati cu branza se pot taia in ce forma doriti, cu cutitul, forme de fursecuri sau cutit din asta ondulat cum am eu (nu stiu ce nume are exact). Dupa taiere se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se aseaza in tava cu putina distanta intre ei si se ung cu ou batut. Deasupra se presara putin cascaval ras si seminte de susan.
Tava se da in cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Biscuitii trebuie sa fie usor rumeniti.
Gata rontaiala pentru pachetel sau gustari.
Acest tip de biscuiti ii puteti face simpli, adica fara cascaval si seminte deasupra. Cei simpli pot fi folositi ca aperitive. Ei pot fi combinti cu diferite umpluturi de branza, peste sau legume.
Nu uitati ca biscuitii se pastreaza in cutii metalice inchise ermetic.
Sa aveti spor!
Bună ziua!Arata foarte bine acești biscuiti cu branza.As vrea sa ii fac și eu.Intrebarea mea este,ce fel de drojdie ați folosit?Uscata sau proaspata?O zi frumoasă .
Buna ziua, drojdie proaspata am folosit.
Spor!