C

Covrigei sarati cu branza si susan

De Sarbatori musai facem si crantaneli, iar de data asta au fost acesti covrigei sarati cu branza si susan.

M-am invrednicit si mi-am cumparat o forma de covrigei pentru ca tanjeam de mult dupa ea, dar nu reuseam sa ma mobilizez. Asadar forma noua vine la pachet cu o reteta noua.

Covrigeii s-au terminat rapid, dar va las reteta si va indemn sa faceti portie dubla daca sunteti mai multi de doi la masa.

covrigei sarati cu branza si susan.

Preparare pas cu pas covrigei sarati cu branza si susan.

Ingrediente aluat:

  • 125g unt 80% grasime (merge si untura)
  • 1 ou
  • 100g iaurt grecesc
  • 50g branza sarata tare
  • 1 lingurita rasa sare
  • 250g faina

Pentru uns:

  • 1 ou
  • seminte de susan negru si alb
  • sare grunjoasa

Mod de preparare:

Untul sau untura se mixeaza cu sarea si oul. Se adauga apoi branza sarata tare data pe razatoare. Se poate folosi parmezan, cheddar sau chiar o branza de oaie din cea intarita.

La final se adauga faina si se formeaza aluatul. Acesta se inveleste intr-o folie alimentara si se pune la rece pentru cel putin 30- 45  de minute. Rezista la frigider si 1-2 zile daca nu aveti timp sa coaceti.

covrigei sarati
covrigei sarati cu branza

Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul de o grosime de cca. 0,5cm si se decupeaza cu forma de covrigei.

Cuptorul se porneste la 180 grade Celsius si trebuie sa fie preincalzit atunci cand pundem tava in cuptor.

Covrigeii se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut. Deasupra se presara seminte de susan si sare grunjoasa. Daca aveti o sare mai speciala nu va sfiiti sa o folositi. Eu am folosit Fleur de sel de Guerande.

covrigei sarati cu branza si susan.

Covrigeii se coc la 180 de grade Celsius cca.20-25 de minute sau cat e nevoie sa fie rumeniti. Mie mi-au iesit doua tavi de aragaz, dar probabil ar fi trebuit sa fac cantitate dubla ca se ne saturam.
Au iesit super gustosi, usor crocanti si sarati atat cat trebuie ca sa punem si o bere alaturi. Merg de minune alaturi de branzeturi sau de pus in caserola pentru drumetii si iesiri in natura.

Pentru inspiratie va las si reteta de saratele cu branza de burduf si kefir.
Spor la gatit!

CategoriesCopturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *