Orice sarbatoare cere straie de sarbatoare. Atunci cand e vorba de copii, imaginatia lucreaza mai mult, mai ales daca avem si mofturosi prin preajma.
Nu stiu de ce, observ ca sunt multi copii care nu iubesc branza. Sper ca aperitivele astea sa straneasca interesul in asa fel inacat sa ajunga direct in burtica.
Initial aperitivele de Craciun pentru copii s-au vrut a fi reni. Horia al meu mi-a zis ca unii seamana cu niste soricei. Reni, soricei…sau ce-or fi, important ca sunt gustosi si haiosi.
Ingrediente:
- 200g branza de vaci
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura unt
- sare, piper
- alte condimente (dupa preferinte)
- 1 castravete
- cateva masline
- 1 fasie ardei rosu
- covrigei
Mod de preparare:
In primul rand trebuie sa va spun ca gramajul ingredientelor nu este foarte strict. Daca branza e mai uscata atunci se impune mai multa smantana , sau invers.
Din branza, smantana, unt , sare, piper facem o pasta consistenta din care modelam bilute, ceva mai mici decat mingile de tenis. Optional puteti adauga condimente care sunt agreate in familie. La noi merge cu fulgi de chili.
Taiem castravetele in felii mai grosute si pregatim restul elementelor pentru decorat. Din masline negre facem ochii iar din ardei rosu (rosie) nasul. Covrigeii vor fi coarnele renilor…sau urechile soriceilor.
Important e sa fie draguti si sa-i surprinda pe copii.
Dupa ce cu migala ati asamblat toate piesele acestor aperitive puneti platoul la rece pentru cel putin 30 de minute.
Va doresc veselie pe masa si copii care iubesc branza.
Sa aveti pofta.
Alte retete de aperitive pentru copii gasiti aici sau aici.
Ce drăgălași sunt renii!
Multumesc Simona!