C

Choux-uri cu branza-aperitivele perfecte

Choux-uri cu branza sunt aperitivele perfecte pentru orice zi de sarbatoare. Reteta este relativ simpla, umplutura poate fi adaptata conform preferintelor, iar portia e generoasa.

Din acelasi registru puteti arunca un ochi la aperitivele festive cu somon sau aperitive cu crema de avocado si somon afumat

Choux-uri cu branza

Preparare pas cu pas choux-uri cu branza

Ingrediente aluat

  • 3 oua
  • 100g unt
  • 125g faina
  • 250ml apa
  • un strop de sare

Ingrediente umplutura de branza:

  • 250g branza de vaci
  • 150g branza tip Philadelphia
  • 100g branza de burduf
  • 150g smantana 30% grasime
  • 1 ceapa rosie
  • sare/piper
  • 1 lingurita rasa ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc)

Mod de preparare:

Pornim cuptorul la 200grade Celsius si tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt.

Intr-o cratita de inox cu fund dublu se pun apa, untul si sarea. Punem oala la foc potrivit si atunci cand untul s-a topit si apa incepe sa clocoteasca turnam faina dintr-o data. Se amesteca energic cu o lingura de lemn pana ce aluatul se dezlipeste de pe peretii oalei si se aduna ca o mamaliga. Inchidem focul, dam oala de-o parte si amestecam usor pana ce aluatul s-a racorit bine.

Se adauga ouale, pe rand, cate unul.

Acesta este aluatul oparit ce se foloseste pentru eclere si choux-uri. Dupa adaugarea oualor aluatul va deveni mai lipicios.

aluat choux-uri

Aluatul se toarna intr-un pos (sau punga) si apoi se pune in tava sub forma unor gramajoare. Este musai sa lasati spatiu intre ele deoarece acestea vor creste la coacere.

Tava se da in cuptorul preincalzit la 200grade Celsius. In primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului sub nici o forma. Choux-urile se coc cca. 20-25 minute sau atat cat trebuie sa fie bine coapte. Ele trebuie sa fie crescute, usor rumenite si cu interiorul gol.

Choux-uri cu branza

Se scot pe gratar si se lasa la racit. Inainte de umplere  se taie partial cu un cutit cu lama bine ascutita.
Pentru crema de branza se amesteca toate tipurile de branza impreuna cu smantana, ceapa tocata marunt si condimentele preferate. In loc de ceapa puteti pune doar ierburi aromate proaspete sau uscate (busuioc, oregano, cimbru).

Choux-uri cu branza

Cu o lingurita sau pos se umplu choux-urile, se aranjeaza pe platou si se pot chiar decora daca doriti. Asa au aratat o parte dintre aperitivele mele pentru Craciun.
Spor la gatit!

CategoriesDe Craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *