Prea faine mi-au iesit aceste fursecuri cu miere si susan, asa ca musai trebuia sa vi le arat. Acest model de fursec tavalit prin susan mi-a atras reteta pe Pinterest si apoi m-am inspirat de aici pentru a pune in practica.
Reteta este simpla si destul de rapida, iar fursecurile sunt de efect.

Fursecuri cu miere si susan

Preparare pas cu pas fursecuri cu miere si susan

Ingrediente:

  • 150g unt (80% grasime)
  • 100g tahini (pasta de susan)
  • 100g miere de albine
  • 1 ou
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g susan
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu oul intreg, mierea de albine si pasta de susan. Mixarea se face cat sa se omogenizeze bine toate ingredientele.

Peste acestea se adauga faina si praful de copt. Se amesteca cu spatula, apoi cu mana si se formeaza un aluat usor moale. Aluatul se acopera cu o folie alimentara si va sta la frigider cca. jumatate de ora si chiar mai mult.

In timpul asta intr-o tigaie curata (fara ulei) se rumeneste susanul pana ce capata o culoare aramie. Daca aveti si susan negru puteti face un mix .

Fursecuri cu miere si susan

Se aprinde cuptorul la 180grade Celsius si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu mana se formeaza niste bilute, ceva mai mari decat o nuca. Acestea se dau prin susan rumenit, se aplatizeaza putin si se aseaza in tava.

Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit cca. 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc usor.

Dupa ce se coc, fursecurile se racesc si se pastreaza in cutii metalice inchise ermetic. Asa rezista cel putin doua saptamani.

Fursecuri cu miere si susan
Fursecuri cu miere si susan

Ale mele fursecuri cu miere si susan sunt absolut delicioase, foarte putin dulci, usor crocante si cu gust de susan. Pentru inspiratie va las si retetele de fursecuri simple cu lamaie si fursecuri cu nuci.

Spor la prajiturit!

CategoriesDe Craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *