F

Fursecuri simple cu lamaie

Doriti niste fursecuri simple cu lamaie?

Fursecurile sunt potrivite indiferent de anotimp, asta pentru ca au avantajul de a rezista mai mult si a nu suferi modificari rapide.

La sfarsit de an, la intalnirea cu colegii mei de la Convivia am facut aceste fursecuri simple cu lamaie. A fost o intalnire in care fiecare trebuia sa gateasca cate ceva si apoi sa ne adunam si sa punem tara la cale.

Am ales varianta asta si pentru ca este un desert cu putin zahar si merge perfect langa un ceai fierbinte sau cafea.
Sper sa va placa.

Ingrediente:

  • 200g unt
  • 1 ou
  • 50g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 strop sare
  • 330-350g faina

Glazura:

  • 50g zahar pudra
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare: fursecuri simple cu lamaie:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, oul, sarea, coaja si zeama de lamaie. Se adauga apoi faina si se obtine un aluat nu prea tare ca si consistenta. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 30-60 de minute. Nu e nici o problema daca il lasati mai mult sau chiar peste noapte.

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.

Aluatul se intinde pe un blat presarat cu faina. Eu am folosit un sucitor cu model pe care l-am primit cadou din Norvegia. Am sperat ca fursecurile sa iasa cu un model mai vizibil, dar din pacate , la copt s-au cam pierdut.

Foaia nu trebuie sa fie foarte subtire, ci de cca. 0,5 cm. Aceasta se decupeaza cu o forma rotunda sau cu orice alta forma care va inspira.

Fursecurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la copt in cuptorul preincalzit pentru cca.15-20 de minute. Aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare.

Dupa coacere le scoatem din tava si le lasam la racit.

Ele pot ramane si asa simple sau pot fi glazurate.

Pentru glazura amestecam 50g zahar pudra cu 1-2 linguri se zeama de lamaie. Zeama de lamaie o adaugam cate putin pentru a observa consistenta glazurii. Ea nu trebuie sa  fie foarte fluida.

Glazura se pune intr-o punga ceva mai tare (gen Ikea) si i se taie varful foarte putin. Se glazureaza usor, atat cat sa aduca un plus de gust fursecurilor.

Asadar incepem anul si cu fursecuri simple cu lamaie.

Le puteti pastra in cutii metalice mai multa vremea. Sunt genul ala de dulciuri care e bine sa fie prin casa.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *