Fursecuri simple cu stafide si lamaie, adica acele fursecuri pe care orice copil marisor le poate face.
Este o reteta banala ce nu are niciun pas dificil sau timp lung de asteptare. Intr-un cuvant nimeni nu poate spune ca nu i-a iesit.
Reteta este preluata dintr-o carte de retete din copilarie, avand ca unitate de masura cana. Eu am adaptat-o la gramaj.

Preparare pas cu pas fursecuri simple cu stafide si lamaie
Ingrediente (pentru doua tavi):
- 2 oua
- 200g zahar
- 200ml ulei
- 350g faina
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingura zeama de lamaie
- 4 linguri mari stafide
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Prepararea fursecurilor dureaza cat ai spune furseeeecuri, adica foarte repede.
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.
Ouale se amesteca cu zaharul si sarea cateva minute cat sa se topeasca putin zaharul si sa se albeasca compozitia.
Se adauga uleiul in cateva reprize si se incorporeaza, apoi zeama si coaja de lamaie. Lamaia am adaugat-o eu la reteta originala deoarece fursecurile ies destul de dulci, iar lamaia aduce un aer usor acrisor.


La final se pune faina si jumatate din stafide. Se amesteca si se obtine o compozitie pastoasa.
Cu o lingurita (sau un pos) se pun gramajoare de aluat cu distanta de cca 1,5-2cm intre ele. In timpul coacerii fursecurile se vor intinde ca suprafata. Pe fiecare fursec se mai pun 4-5 stafide.
Tava se da in cuptorul preincalzit si coacem fursecurile cca 15 minute la 180 grade Celsius sau pana se rumenesc usor. Sa fiti atenti ca de la rumenirea usoara la ardere este doar un pas mic.


Atunci cand le scoatem din cuptor vor fi destul de moi. Le lasam in tava sa se raceasca.
Dupa racirea complete le dezlipim usor de pe hartia de copt si le punem in cutii metalice sau recipiente de sticla cu capac, asa cum sunt si vasele mele de pe Chilipirul -zilei.ro. Vasul cel mare il folosesc pentru fursecuri/biscuiti, iar cele mai mici pentru tot felul de seminte.

Pentru inspiratie va las si reteta de fursecuri crocante cu ghimbir.
Sunt perfecte pentru micul dejun, desert, drumetii si gustarele.
Spor la prajiturit!