Aperitivele sunt cele care dau tonul unei mese si tot ele dau prima impresie, iar aceste aperitive festive cu somon nu vor da gres. Asadar impresia trebuie sa fie buna dar mai ales gustoasa.
Meniul de Anul Nou a inclus si aperitive festive cu somon afumat, asta deoarece in aceasta seara se mananca peste dar si pentru finetea lor. Somonul este un peste absolut fantastic, plin de proprietati, cu un gust placut si usor de preparat. Bogatia in acizi grasi Omega3 cere ca acest peste sa fie mai des in farfuriile noastre.
In cazul nostru nu prea a fost loc de preparare ci mai mult de asamblare.
Ingrediente :
- 1 bagheta integrala
- 100g somon afumat
- 300g branza de vaci
- 150g smantana
- 1 legatura marar ( sau frunze subtiri de rucola)
- 1/2 rodie
- sare
Preparare pas cu pas:
Mod de preparare aperitive festive cu somon:
Bagheta se taie felii subtiri.
Se prepara crema de branza din branza de vaci, smantana, mararul tocat marunt (lasam cateva fire marar pentru décor) si sare. Crema de branza trebuie sa fie cremoasa si sa se intinda cu usurinta. Nu uitam sa o gustam si sa o potrivim de sare. Se poate adauga si putin piper.
Somonul se taie in fasii mici, de cca 1cm grosime, astfel incat sa mai ramana putin loc pe feliuta de paine.
Aperitivul asta este foarte simplu . Ungem feliile de bagheta cu crema de branza. Pe fiecare felie asezam o fasie de somon afumat, 2-3 bobite de rodie, si o frunza de marar. Merg de minune si frunzele de rucola.
Aperitivele cu somon, branza cu marar si rodie se servesc usor iar gusturile vin sa se sprijine reciproc. Prima muscatura iti face cunostinta cu somonul usor sarat si cu gustul specific, apoi urmeaza parfumul mararului iar la sfarsit gustul acrisor al rodiei incheie perfect aperitivul nostru.
Va recomand ai aperitivele cosulete cu branza .
Sa aveti pofta si un an exact cum va doriti.
Nu uitati sa mancati sanatos (atat cat se poate).