Q

Quiche cu broccoli si somon afumat

Intr-o zi in care ai chef de ceva nou, poti incerca un quiche cu broccoli si somon afumat. Este varianta de tarta sarata delicioasa, cu o combinatie ce se potriveste tare bine.

Aluatul usor crocant si umplutura moale cu gust usor sarat si parfumat fac ca acest preparat sa fie adorat. Bineinteles ca umpluturile pot fi adaptate gusturilor fiecaruia, la fel si condimentarea acestora.

Mie de exemplu imi place mult si reteta de tarta cu sparanghel.

Ingrediente pentru blat:

  • 100g unt rece
  • 1 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 150g faina

Ingrediente umplutura:

  • 100g somon afumat
  • 250g broccoli
  • 2 oua
  • 250ml smantana (peste 30% grasime)
  • sare/piper
  • 1 lingura parmezan ras mare

Mod de preparare quiche cu broccoli si somon afumat:

Prepararea blatului se face rapid. Untul rece se amesteca cu sarea, oul si faina. Amestecarea se face rapid, cat sa se incorporeze ingredientele.

Nu framantam, nu insistam sa modelam aluatul deoarece si untul se va topi de la caldura mainilor si atunci vom fi tenatati sa adaugam faina. Alutul se inveleste intr-o folie si se da la rece circa o ora. Este acel gen de aluat ce poate sta si o noapte la frigider.

Pentru acest quiche cu somon afumat si broccoli am folosit o tava dreptunghiulara cu fund detasabil de 35/10cm. Imi place tava asta pentru ca e perfecta pentru patru personae, se manevreaza usor si tartele se coc bine in ea. Daca doriti un quiche mai mare puteti folosi o tava rotunda cu un diametru de 24/26 cm. Pentru asta recomand marirea cantitatilor ingredientelor.

Asadar aluatul de quiche se intinde pe un blat presarat cu faina. Se aseaza in tava, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la rece.

Cuptorul se aprinde la 190 grade Celsius.

Broccoli se taie buchetele si trec printr-o apa clocotita pentru 1-2 minute. Se scoate intr-o sita si se scurge bine de apa.
Somonul se taie bucatele.

Smantana se amesteca bine cu ouale batute, sarea si piperul.

In tava se aseaza buchetelele de broccoli si somonul. Se toarna deasupra compozitia lichida din smantana si ou si se presara parmezanul.

Tarta se da la cuptor pentru cca. 40 de minute.

Dupa coacere se lasa la racorit, apoi se scoate din tava si se taie in felii triunghiulare.

Minunat acest quiche cu broccoli si somon afumat. Merge perfect atat la micul dejun, cat si la pranz sau la cina.

Nu uitati sa puneti si o salata alaturi.

Pofta buna!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *