
Pentru o zi de duminica in familie am pregatit aceste aperitive cu crema de avocado si somon afumat. De fapt le-am mancat la micul dejun, asta pentru ca uneori duminica simt nevoia unui rasfat culinar de dimineata.
Acest gen de aperitive se incadreaza la cele rapide, pe care le faci fara prea multa bataie de cap. Foietajul se poate coace inainte cu o zi si se umple in ziua servirii.
Puteti folosi si alt gen de umpluturi: branza cu verdeturi, pasta de masline, pasta de peste etc.
Sper sa va placa si voua, dar si celor care vor gusta din ele.
Preparare pas cu pas aperitive cu crema de avocado si somon afumat
Ingrediente:
- 1 foaie foietaj
- 1-2 avocado
- 1/2 lamaie
- 90g somon afumat
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri iaurt grecesc
- sare
- 1 ou (pt uns)
- capere
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la 200 grade Celsius.
Foaia de foietaj se taie in doua partie egale pe lungime. Fiecare bucata se imparte iar in doua parti egale. Vom avea astfel 4 fasii de aluat si suprapuse doua cate doua vor fi taiate in patrate.
Vom avea 8 patrate duble (adica 16 bucati) si ceva resturi pe care nu le aruncam, ci le coacem.
Pentru acest aperitiv vom suprapune doua patrate, unul dintre ele fiind decupat.

Asadar vom avea 8 patrate simple si 8 patrate decupate.
Vom unge cu ou batut marginile patratului si vom pune deasupra patratul decupat. Il ungem cu ou si pe deasupra.
Asezam patratele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la fel si resturile ramase de la decupat. Pe acestea din urma le ungem tot cu ou si presaram deasupra sare si seminte.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute.

Preparare crema
Pentru crema vom amesteca 1-2 avocado (depinde de marimea lor), cu zeama de la jumatate de lamaie, uleiul si sarea. Lamaia este importanta pentru a nu se oxida. Daca oxideaza culoarea va fi una maronie.

Mixarea se face cu un blender de mana atat cat sa se obtina o pasta fina. Se adauga iaurtul grecesc si se potriveste gustul.
Foietajul copt si usor rumenit se scoate din tava si se lasa pana la racirea completa. In fiecare patrat se pune o lingura cu crema de avocado, o bucatica de somon afumat si cate o capera.

Recomand ca umplerea sa se faca cu putin timp inainte de servire.
Caperele provin de la un arbust mediteraneean ai caror muguri comestibili se mureaza si apoi se folosesc ca si condiment. Caperele dau savoare multor preparate, indeosebi in cele cu peste.
Pe un platou
aranjam aceste aperitive cu crema de avocado si somon afumat folosindu-ne si de
putina verdeata.
Este preferabil sa le mancam in ziua in
care au fost preparate.

Din gama aperitivelor rapide va recomand si pateurile festive cu foietaj.
Pofta buna!