P

Pateuri festive cu foietaj

Daca va intrebati cumva ce aperitive rapide puteti face pentru un mic eveniment, eu va raspund: pateuri festive cu foietaj.

Reteta asta nu-mi apartine. Am preluat-o de la prietena mea Cristina, aka  Diva in bucatarie. De cum le-am vazut acu ceva vreme, mi-am zis ca trebuie sa le fac.
Iata ca m-am pus pe treaba, doar ca am inlocuit branza cu un cascaval afumat. Asa am crezut ca voi imbunatati gustul si chiar asa a fost. Le-am servit la masa de Craciun si au fost tare apreciate.
Pateurile astea ne scod din impas si nu necesita prea mult efort, de aceea m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta idee.

Ingrediente pentru 16 bucati:

  • o foaie foietaj
  • 1 ardei gras portocaliu (rosu)
  • 1 ardei gras verde
  • 16 fasii de cascaval afumat
  • 1 ou
  • scobitori

Mod de preparare pateuri festive cu foietaj:

Prima data spalam ardeii, ii stergem si ii taiem in fasii subtiri pe lungime. Avem nevoie de 16 bucati.
De asemenea cascavalul afumat se taie tot in fasii. Eu am gasit niste cascaval afumat in forma de baghete subtiri si mi-a fost mai usor la portionat.
Foaia de aluat se pune pe o planseta presarata cu faina si se portioneaza in 16 bucati.


Se aprinde cuptorul la 190 grade Celsius.

Pe fiecare patrat de foietaj se pun : o bucatica ardei gras portocaliu, o bucatica cascaval afumat si o bucata ardei gras verde. Pliem unul peste altul doua varfuri opuse ale patratului de aluat si fixam cu o scobitoare.

Pentru o culoare frumoasa nu uitati sa dati cu ou aceste pateuri festive cu foietaj.

Tava se da la copt in cuptorul preincalzit circa 25 de minute, adica pana ce foietajul este rumenit usor. Dupa coacere pateurile se pun pe un gratar pentru a se raci si se scot scobitorile.

Cascavalul afumat impreuna cu ardeiului gras portocaliu dau un gust deosebit pateurilor .

Recomand ca acestea sa se faca chiar in ziua servirii si daca nu se poate ,sa fie putin reincalzite inainte de servire.

Deci asta e, rapid si gustos.


Sa aveti pofta!

0/5 (0 Reviews)
CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *