F

Foietaj cu ciuperci si mozzarella

Am pornit de la o imagine ce mi-a starnit interesul pe Pinterest si a iesit acest dragut foietaj cu ciuperci si mozzarella sub forma de bomboana.

Eu am ales o umplutura de ciuperci, dar va puteti juca cu diferite umpluturi: legume coapte, branzeturi sau carne.

Este o reteta de aperitiv rapid ce ar putea suplini chiar si o masa daca punem alaturi o salata sau un pahar de iaurt.

foietaj cu ciuperci si mozzarella

Preparare pas cu pas foietaj cu ciuperci si mozzarella

Ingrediente pentru 4 bucati:

  • 1 foaie foietaj
  • 8 ciuperci champignon de marime medie
  • 1 praz mic (sau ceapa)
  • 1 bila mozzarella (125g)
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns
  • cozi de ceapa

Mod de preparare:

Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa si se taie cuburi. Prazul se taie feliute subtiri. Daca nu aveti praz puteti folosi o ceapa. Mie imi place mult prazul pentru ca da un gust usor dulceag si aromat.

Intr-o tigaie usor inalta se pune uleiul si se lasa la foc mediu pana se infierbanta. Se adauga legumele tocate si se amesteca din cand in cand pana ce ciupericile au scazut in volum si apa lasata in tigaie s-a eveporat. Se adauga sare si piper si mozzarella rupta in bucati mici.
Foaia de foietaj se pune pe un blat de lucru, se presara faina si se intinde putin cu sucitorul, doar pentru a indrepta foaia.

foietaj cu ciuperci si mozzarella

Cu un cutit ascutit se aceasta se taie in patru parti egale. Pe fiecare bucata se va pune umplutura rece pe care o impartim tot in patru parti egale.
Fiecare bucata de aluat va fi impachetata astfel incat la final sa semene cu o bomboana de pom. Se ridica marginile de pe lungime si se rasucesc capetele. Partea din mijloc trebuie sa ramana deschisa.

La doua dintre ele am folosit fasii de hartie de copt umezita si botita, iar celelalte doar le-am rasucit fara a le lega.

foietaj cu ciuperci si mozzarella

Foietajul cu ciuperci se unge cu ou batut si apoi se da la copt in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, timp de 20 de minute. Foiatejul trebuie sa se umfle si sa se rumeneasca.

Dupa coacere se scot fasiile de hartie cu care au fost legate si se leaga cu codite de ceapa verde pentru un aspect dragut.

Recomand sa se manance in varianta calda, cu o salata verde alaturi, dar aceste aperitive merg foarte bine si reci.

Sper ca v-am starnit interesul. Pentru inspiratie va las si reteta de pateuri festive cu foietaj.

Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *