Din categoria ce sa mai facem rapid au iesit aceste moristi din foietaj cu nutella. Ele pot fi si gustarea din perioada postului daca nu le ungem cu ou si pentru umplutura folosim gem.

Daca vrei ceva special si deloc complicat la mic dejun  poti incerca reteta asta.

moristi din foietaj

Preparare pas cu pas moristi din foietaj cu nutella

Ingrediente:

  • 1 foaie foietaj (din magazin)
  • 12 lingurite crema de ciocolata (gem)
  • 1 ou
  • 2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 190-200grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru acest desert rapid am folosit o foaie de foietaj din comert. Daca o faceti in casa este cu mult mai buna, doar ca ia mult timp.

foietaj

Foaia se taie in 12 patrate, iar cel mai simplu este de taiat cu cutitul pentru pizza. Foaia trebuie sa fie rece. O lucrati imediat ce o scoateti din frigider.

Fiecare patrat va fi taiat pe diagonala astfel incat mijlocul sa ramana intact. Acolo va sta umplutura. Puneti o lingurita cu varf de nutella sau gem apoi ridicati varfurile spre centru, dar nu toate ci unul da, unul nu, astfel incat sa aiba forma unei moristi.

Se  aseaza moristile de foietaj in tava astfel incat sa fie loc intre ele. Le ungeti cu ou batut si presarati fulgi de migdale. Daca nu aveti nu-i bai. Mie imi place sa folosesc acesti fulgi atat pentru aspect cat si pentru gust si textura.

moristi din foietaj

Tava merge in cuptorul preincalzit si va sta acolo cca. 20 de minute sau atat cat trebuie ca foietajul sa se infoaie bine si sa se rumeneasca placut. Evitati sa deschideti usa in timpul coacerii.

Asta e tot! Aceste moristi din foietaj cu nutella merg bine la micul dejun langa cafea sau lapte, dar si ca o gustarica.

moristi din foietaj

Pentru inspiratie va las si o varianta sarata: pateuri festive cu foietaj.

Spor la gatit!

CategoriesDe post Placinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *