Propunerea mea pentru masa de Sarbatori sunt aceste aperitive braduti din foietaj si spanac. Este o reteta rapida, arata bine si gustul aperitivelor este pe masura. Daca aveti copii puteti sa-i implicati la preparare si sigur se vor bucura.
Faptul ca bradutii stau pe betisoare fac ca servitul si mancatul sa fie simplu si distractiv.
Anul trecut am facut un bradut din foi de placinta si puteti vedea ideea aici.
Preparare pas cu pas aperitive braduti din foietaj si spanac:
Ingrediente:
- 1 foaie foietaj
- 200g spanac congelat
- 1 ou
- 3 linguri branza uscata (parmezan, Gruyere sau branza de oi tare)
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura pesmet sau gris
- 1 ou pt uns
- seminte susan pentru decor
Mod de preparare:
Spanacul decongelat se scurge foarte bine de apa si se amesteca cu oul batut in prealabil. Se adauga branza rasa, preferabil sa fie uscata. Eu am folosit parmezan si putina branza de oi.
La aceasta compozitie punem o lingura de gris sau pesmet pentru a mai absorbi din lichid, dar si putina sare daca vrem sa fie un aperitiv gustos.
Aceasta se intinde pe toata suprafata foii de foietaj. Foaia se taie pe lungime in 13-14 fasii.
Fiecare fasie se ruleaza astfel incat sa formeze un bradut in miniatura. E acelasi model ca mersul unui sarpe. Prin fiecare bradut va trece cate un betisor din bambus. Betisoarele pot rupte pentru a nu fi chiar foarte lungi deoarece nu vor incapea bine in tava.
Mie mi-au iesit 13 braduti ce au incaput perfect in tava de aragaz. Nu uitati sa-i ungeti cu ou batut si sa presarati seminte de susan sau altele.
Acestia se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius pana ce foietajul se infoaie frumos si se rumeneste usor.
Dupa coacere se scot din tava pe un grilaj, iar la servire putem adauga chiar o steluta in varf, bineinteles ca aceasta trebuie sa fie comestibila. La mine a fost un triunghi din ardei rosu gras.
Cu siguranta vor fi apreciate aceste aperitive pentru Craciun si copiii se vor bucura cel mai mult.
Spor la treburi!