A

Aperitiv cu spanac pentru Craciun

Pentru mesele festive din perioada Sarbatorilor va propun un aperitiv cu spanac pentru Craciun, sub forma de bradut.

Aperitivul asta va da putina stralucire mesei, va aduce zambete si dorinta de a gusta.

Reteta poate fi imbogatita dupa gustul propriu si decorata in functie de inspiratie si ingrediente.

Preparare pas cu pas aperitiv cu spanac pentru Craciun

Ingrediente:

  • 6 foi subtiri de placinta (din cele cumparate)
  • 300g spanac ( cantarit dupa scurgere)
  • 1 ou
  • 100g branza sarata (burduf, telemea)
  • piper
  • 50ml ulei
  • 1 ou pt uns
  • rosii cherry rosii si galbene

Mod de preparare aperitiv cu spanac pentru Craciun
Pentru acest aperitiv am folosit spanac congelat. Asta inseamna ca dintr-o punga cu 450g spanac, dupa decongelare si scurgere raman cam 250-300g spanac.

Se poate folosi si spanac proaspat, dar si acesta trebuie tras la tigaie, blenduit si scurs.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Spanacul se amesteca cu un ou si branza sarata. Daca branza nu este suficient de sarata se mai adauga putina sare si chiar putin piper.
Se aseaza trei foi  subtiri de placinta una peste alta. Acestea se ung cu jumatate din cantitatea de spanac.

Foile se ruleaza strans si se ung cu putin ulei. Ruloul se taie cu un cutit bine ascutit in bucati de cca 2,5-3cm.
Din foile ramase mai facem un rulou asemanator.

Bucatile se aseaza sub forma unui bradut incepand din partea superioara. La inceput asezam o bucata cu partea taiata in sus, astfel incat sa se observe verdele spanacului. Urmeaza apoi randuri crescatoare cu cate 3, 5 bucati. Ele se aranjeaza in asa fel incat sa formam un apertiv care sa fie aspectuos si sa aiba o forma asemanatoare unui brad.

La sfarsit acest bradut se unge cu ou batut. Oul va lipi bucatile intre ele si bradutul va deveni compact.

Tava se da la cuptor pentru cca.30 de minute, la 180 de grade Celsius, in cuptorul preincalzit.

Dupa racire aperitivul nostru se transfera pe un platou de ceramica sau lemn. Acesta se decoreaza cu jumatati de rosii cherry de culori diferite. In jurul bradutului pot fi asezate si alte aperitive formandu-se astfel un platou ce cu siguranta va atrage atentia.

Pe langa faptul ca arata dragut si gustul este delicios.

In loc de foi de placinta se pot folosi foi de foietaj. Asa rulourile vor iesi ceva mai mari. Va las si alte idei de aperitive festive.
Sper ca v-am inspirit si v-a placut ideea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *