Uneori avem nevoie de retete rapide pentru gustari si reteta asta de aperitive din foietaj cu bacon si cascaval se incadreaza perfect la aceasta categorie.
Stiu, nu e cel mai sanatos aperitiv, dar macar putem alege ingredientele si-l putem manca imediat dupa preparare.
Reteta este una mai mult decat simpla, deci e foarte scurta.
Preparare pas cu pas aperitive din foietaj cu bacon si cascaval
Ingrediente:
- 1 foaie foietaj
- 100g cascaval
- 8 felii subtiri bacon
- 1 ou
- sare
- seminte (mac, floarea soarelui, susan)
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 190 grade Celsius. Se pregateste o tava acoperita cu hartie de copt.
Foaia de foietaj se decongeleaza in prealabil daca este in varianta congelata. Se poate folosi foietaj facut in casa, doar ca acesta necesita ceva mai mult timp.
Foietajul se taie cu un cutit ascutit sau un cutit de pizza in fasii cu o latime de cca.1,5cm si o lungime de cca.10-12 cm. Dimensiunile astea sunt estimative. Le puteti face cum doriti.
Fiecare fasie de bacon se taie pe lungime in 2-3 fasii mai subtiri. Cascavalul se rade pe razatoarea mare.
Pe fiecare fasie de aluat se aseaza o fasie subtire de bacon si se presara cascaval. Aceasta se ruleaza invartind capetele in sens invers unul fata de celalat. Nu va speriati daca mai cade cascaval sau nu ies chiar perfecte.
Spiralele de foietaj se aseaza in tava lasand spatiu intre ele deoarece vor creste la copt. Se ung cu ou batut si deasupra se presara sare (preferabil grunjoasa) si seminte.
Aceste aperitive din foietaj cu bacon si cascaval se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius timp de cca.25 de minute (eu am folosit cuptor electric, fara ventilatie) sau pana cand acestea s-au rumenit usor.
Dupa coacere se lasa la racorit pe un gratar si apoi se pot manca. Merg foarte bine la petreceri de familie, intalniri intre prieteni sau la picnic si iesiri in natura.
Pentru inspiratie va las si reteta de aperitive festive cu foietaj.
Spor la gatit!