P

Prajitura cu iaurt, pere si ciocolata

S-a lasat toamna peste sat, iar in bucataria s-a lasat cu o delicioasa prajitura cu iaurt, pere si ciocolata.

Iubesc perele, frumusetea si discretia lor in lumea fructelor. Putin in umbra celorlate fructe, perele merita mai multa atentie.
O parte din pere le-am mancat proaspete si cateva au ajuns in reteta asta simpla, cu ingrediente la indemana. Ca sa fie totul ca la carte am ales un iaurt integral de Mica Ferma din Flamanzi.

prajitura cu iaurt, pere si ciocolata.

Preparare pas cu pas prajitura cu iaurt, pere si ciocolata


Ingrediente:

  • 3 oua
  • 200g iaurt integral
  • 50ml ulei
  • 75g zahar brun
  • 2 linguri cacao
  • 7g praf de copt (1 lingurita)
  • 200g faina
  • 3 pere bine coapte
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 1 strop sare
  • 2 linguri nuci

Mod de preparare:

Prepararea este foarte simpla. Poate cel mai mult mi-a luat sa tai si sa asez feliile de para.

Tava pentru prajitura se unge cu unt sau ulei. Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Perele se curata de coaja cu un curatitor de legume sau un cutit bine ascutit. Se taie in jumatati pe lungime si se indeparteaza partea cu seminte. Jumatatile de para se taie in felii subtiri pe lungime.

Pentru aceasta prajitura este de preferat ca perele sa fie bine coapte. In caz ca folositi pere mai tari recomand sa le fierbeti cateva minute in vin sau sirop de apa cu zahar.

prajitura cu iaurt, pere si ciocolata.

Ouale se mixeaza putin cu zaharul brun si sarea. Se adauga iaurtul integral si apoi uleiul ce se incorporeaza cate putin. Urmeaza cacaoa si faina astfel incat vom obtine o compozitie usor densa asemanatoare celei pentru chec.

Se toarna compozitia in tava si apoi se aseaza feliile de para intr-un model circular, cu putina distanta intre felii. Deasupra se presara fulgi de ciocolata si nucile rupte in bucati.

prajitura cu iaurt, pere si ciocolata.

Prajitura cu iaurt si pere se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius cca. 40-45 de minute.

Dupa coacere se lasa la racorit in tava. Se feliaza si se serveste calda, rece, simpla sau alaturi de un sos caramel.
Are o textura usor umeda, gust fin, tomnatic si ciocolatos.

prajitura cu iaurt, pere si ciocolata.

Spor la prajiturit! Pe blog gasiti si alte retete cu pere.

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *