G

Gogosari marinati cu conopida si ciuperci.

Sezonul pregatirilor pentru iarna si umplut camara continua cu acesti deliciosi gogosari marinati cu conopida si ciuperci.

Reteta este simpluta si nu necesita sterilizare. Este prima data cand folosesc si ciuperci in aceasta combinatie si rezultatul este unul minunat. Astfel avem culori, gusturi si texturi diferite.

Puteti incerca si gogosarii in sos dulce acrisor  de mustar sau gogosarii umpluti cu struguri si conopida.

Gogosari marinati cu conopida si ciuperci

Preparare pas cu pas gogosari marinati cu conopida si ciuperci.



Ingrediente:

  • 2 kg gogosari
  • 1 conopida mica
  • 300g ciuperci champignon
  • 2,5 l apa
  • 250g otet de vin de 9 grade
  • 250g zahar
  • 250g ulei de floarea soarelui
  • 125g sare grunjoasa
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 radacina hrean
  • 1 lingura boabe de mustar

Mod de preparare:

Borcanele si capacele se spala cu apa clada si detergent si se sterg bine. In fiecare borcan  se pune pe fund cate o bucatica de hrean.

Gogosarii se spala si se taie felii.

Conopida se spala sub jet de apa si se desface in buchetele.
Ciupercile se spala si se taie in doua sau patru daca sunt mai mari. Ele pot si lasate intregi daca sunt de dimensiuni mici.

Gogosari marinati

Intr-o oala mare se face marinada. Se pun: apa, zaharul, sarea, uleiul, otetul de vin si condimentele si se lasa la fiert. Cand aceasta compozitie incepe sa fiarba se pun prima data conopida si ciupercile si se fierb doua- trei minute. Dupa asta se toarna si gogosarii si se mai fierb cateva minute, atat cat sa se inmoaie putin.

In fiecare borcan se aseaza feliile de gogosar, dar strecurand printre ele bucati de conopida si ciuperci. Gogosarii nu trebuie sa fie inghesuiti, dar nici sa ramana spatii mari neocupate. Deasupra se pune cate o bucatica de hrean si cate o jumatate de lingurita de boabe de mustar.

Gogosari marinati cu conopida si ciuperci

Solutia fierbinte se toarna in borcane si imediat acestea se inchid bine. Borcanele se acopera bine cu o patura groasa si se lasa asa o zi .

Gogosarii marinati sunt usor crocanti, cu un gust putin dulceag-acrisor.

Se mananca aproape cu orice preparat de la felul doi.

Spor la gatit si umplut camara!

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *