Reteta de azi este un sandwich cald cu cascaval afumat si pesto, ca doar a inceput scoala, serviciul si odata cu ele toate activitatile serioase de dupa vacanta.
Pachetelul pentru scoala este mereu o provocare pentru mamici asa ca las aici ideea mea pentru inspiratie. Este o gustare colorata cu gust bun si ingrediente echilibrate pentru un aport de nutrienti necesari organismului.
Stim ca patrunjelul contine mai multa vitamina C decat lamaia, asa ca “ascuns” intr-un pesto este o idee buna mai ales pentru copiii mai reticenti. Gustul general e dat de cascavalul afumat de la Mica Ferma (produs din laptele vacutelor Jersey si afumat cu fum natural din lemn de fag), dar si de legumele aromate (e piata plina de ele).
Nu uitati ca painea integrala este intotdeauna mai buna decat cea alba.
Preparare pas cu pas sandwich cald cu cascaval afumat si pesto
Ingrediente 2 persoane:
- 6 felii paine integrala toast
- 8 felii de cascaval afumat
- 4 felii rosie
- 1 ardei capia
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura busuioc
- 1/2 lamaie
- 1 catel usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri nuci
- sare
Mod de preparare:
Primul pas si cel mai lung in pregatirea acestui sandwich cald este prepararea pestoului.
Daca nu va e familiar, pesto este un sos mai dens, un preparat italian ce are la baza busuiocul. El se poate face si din alte verdeturi. Eu am ales patrunjelul si busuiocul pentru ca se gasesc din plin atat la piata cat si in gradini.
Cu un blender de mana pasam verdeturile spalate si tocate impreuna cu uleiul de masline, nucile, zeama de lamaie, sarea, usturoiul si un strop de apa. Daca e prea des mai adaugam putina apa.
Sandwichul poate fi facut din doua sau trei felii de paine toast suprapuse.
Feliile de paine se ung cu pesto. Intre feliile de paine alternam felii de cascaval afumat, felii de rosii si fasii de ardei capia.
Sandwichul se pune la un grill electric (merge si un sandwich maker) si se rumeneste usor. Dupa rumenire el se poate taia in doua pe diagonala, asa se poate manca mai usor.
Genul asta de gustare poate fi pe masa la micul dejun, in pachetelul pentru scoala sau serviciu, dar si in excursii sau drumetii. Din aceeasi categorie va recomand si reteta de sandwich Club.
Spor la gatit!