Zilele astea super fierbinti au dus la aparitia unui desert racoros: prajitura cu iaurt, piscoturi si fructe.
Cu piscoturi se pot face face tot felul de deserturi de vara, in special atunci cand nu vrem sa pornim cuptorul.
Alaturi de piscoturi am pus fructe de sezon, dar si iaurtul grecesc pe care il iubesc si folosesc mult la micul dejun si sosuri pentru mancaruri.

Preparare pas cu pas prajitura cu iaurt, piscoturi si fructe
Ingrediente:
- 650g iaurt grecesc
- 2 piersici
- 300g afine
- 50g zahar pudra
- 5g gelatina + 40 ml apa
- 16-18 piscoturi
- 100ml sirop de fructe + 100ml apa
- frunze menta
Mod de preparare:
Prepararea este atat de simpla incat s-ar descurca cu succes si un copil.
Prima data se pregateste o tava de chec ceva mai mica. A mea avea cca. 28/10cm.
Tava se tapeteaza in interior cu folie alimentara.
Fructele se spala si se usuca in servete de hartie.
Se pregateste crema de iaurt grecesc. Se hidrateaza gelatina, iar iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Am ales sa pun zahar foarte putin deoarece mi-am dorit o prajitura racoroasa, iar piscoturile si siropul au zahar suficient.
Dupa ce gelatina s-a hidratat (a absorbit apa) se incalzeste la bain marie (cititi si instructiunile de pe plic) atat cat sa devina lichida. Se incorporeaza in crema de iaurt.
Asezam in tava piscoturile pe lungime, dar nu inainte de a le scufunda putin in siropul amestecat cu apa. Puteti folosi orice sirop va place sau chiar zeama de compot. Important e sa nu le tineti mult in lichid deoarece veti obtine o prajitura flescaita. Piscotul se scufunda si se scoate rapid.


Peste stratul de piscoturi intindem cam trei sferturi din crema, iar apoi se pun afinele si piersicile taiate in feliute sau cuburi. Apasam usor ca sa intre fructele in crema.
Urmeaza alt strat de piscoturi, iar la final un strat subtire de crema. Eu am pastrat putina crema si pentru décor.
Tava merge la frigider pentru vreo doua ore.

Inainte de servire se rastoarna tava pe un platou dreptunghiular si se decoreaza dupa pofta inimii. La noi a fost cu putina crema ce a fost intinsa cu o furculita pentru un oarece model, fructe si frunzulite de menta.

Recomand ca prajitura cu iaurt, piscoturi si fructe sa se manance in aceeasi zi pentru ca apoi va fi cam moale.
Pentru inspiratie va las si reteta de rulada tiramisu cu lamaie.
Spor la prajiturit!